Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nagyon jó Tejfölös Gombapörkölt receptet szeretnék :) fórum

Nagyon jó Tejfölös Gombapörkölt receptet szeretnék :) (beszélgetés)


1 2
2010. nov. 30. 20:42
Ahogy felénk csinálják: nagy fej vöröshagyma libazsyron, vagy olajon megpirítva az összedarabolt gombával. (Tehetünk bele egy-két karika füstölt kolbászt, de csak a pikáns íz kedvéért) Töröttpaprikával megszórni és felönteni. Egy paradicsom beleszeletelve, csípős paprika v. zöldpaprika rá. Közben apró nokedlit főzünk ki vagy csipetként. Külön tálaljuk. Pörkölt, rá egy evőkanálnyi tejföl és mellé a tészta körítés.
2010. okt. 15. 20:41

Szia!

Kukk a blogom: www.keveremkavarom.blogspot.com Többek közt ezt is megtalálod :)

31. 2104cc91e8 (válaszként erre: 23. - 04e95f637a)
2010. okt. 15. 15:44

Kereken ☺☺ 45 éve vezetek háztartást és eddig még senkit nem mérgeztem meg ☺☺☺☺☺


Te forrázd csak nyugodtan, kedves egészségedre kívánom ☺☺☺

30. mendra (válaszként erre: 28. - 07c4794583)
2010. okt. 15. 13:01
Akkor neked jó az epéd vaj,fokhagyma .A gomba amúgy is nehezen emészthető kaja.
29. 448f1a930a (válaszként erre: 28. - 07c4794583)
2010. okt. 15. 12:52
Bizony!:-))))
28. 07c4794583 (válaszként erre: 16. - Olgi1977)
2010. okt. 15. 12:49

a vaj bizony a titok

vajon hagyma dinsztel, kicsit később zúzott fokhagyma, rá a gomba

só, bors, én fehérbors

bele egy aprított paradicsom és egy nagyon vékonyra metélt paprika

ha már kis levet engedett, lehúzni a tűzről, pirospaprika egyenletesen elkavar, zsírjára süt, a vége előtt 2 perccel töménytelen mennyiségű petrezselyem, nem szárított


tejföl a végén, és semmi liszt

én így szeretem

27. mendra (válaszként erre: 26. - Gummy)
2010. okt. 15. 12:32
Lekaparom és kidobom.
26. Gummy (válaszként erre: 25. - Mendra)
2010. okt. 15. 12:26
És mit csinálsz a recékkel? kidobod?
25. mendra
2010. okt. 15. 11:55
Én kivágom a kalapja alatt azt a barna recéket.
24. mendra (válaszként erre: 2. - Gummy)
2010. okt. 15. 11:53
Karikázz alá egy kis paprikát mit ha lecsó lenne.Ne sokat.
23. 04e95f637a (válaszként erre: 22. - 2104cc91e8)
2010. okt. 15. 11:09
nem-e?Forrázástól,fajtától függetlenül is vannak veszélyei!Mindegy...egye mindneki úgy,ahogy neki jólesik! :)))
2010. okt. 15. 11:07
A gomba nem veszélyes, csak akkor ha valaki maga szedi és nem ismeri az ehető gomba fajtákat ☺☺
21. 2104cc91e8 (válaszként erre: 16. - Olgi1977)
2010. okt. 15. 11:04

Jól gondolod:)

A gombaszakértők is azt mondják, hogy nem kell megmosni, csak megtörölni és a hibás részeket kivágni!!

(A gomba olyan mint a szivacs: víz alá teszik megszívja magát)


Egyébként így marad intenzív gomba íze is!

20. 04e95f637a (válaszként erre: 18. - Dinuss)
2010. okt. 15. 11:02
azért a zöldség nem olyan veszélyes,mint a gomba :))
19. 04e95f637a (válaszként erre: 17. - D@nu)
2010. okt. 15. 11:00

Lemaradt a smiley a mondat végéről,független ettől,én nem rágtam ám be! :)))


Azt mondják,ahány ház annyi szokás!Én így láttam itthon,én is így csinálom! :)))

18. Dinuss (válaszként erre: 16. - Olgi1977)
2010. okt. 15. 11:00
Teljesen jol gondolod!A bacik elpusztulnak fozes kozben.Ennyi erovel minden egyes zoldseget,hust,mindent le lehetne forrazni ha ebbol indulunk ki...vagy tevedek?
17. d@nu (válaszként erre: 15. - 04e95f637a)
2010. okt. 15. 10:59
Bocs, úgy eszed, ahogy jól esik, én csak megkérdeztem, miért kellene szerinted leforrázni. :)
2010. okt. 15. 10:55

Én sosem pucolom meg, csak jól megdörzsölöm és VAJON párolom a hagymát. Egyébként semmi extrát nem rakok bele, de így isteni. Kicsit más az íze


Ja és én sem forrázom le. Úgyis főzöm, a baci meg meghal közben is, vagy rosszul gondolom?

15. 04e95f637a (válaszként erre: 14. - D@nu)
2010. okt. 15. 10:51
egyrészt,mert puhább lesz,másrészt hiába is mosod meg,maradhat rajt kosz stb...de ti tudjátok,én meg nem enném forrázás nélkül a gombát az fix!
14. d@nu (válaszként erre: 13. - 04e95f637a)
2010. okt. 15. 10:47
Miért kellene? :O
13. 04e95f637a (válaszként erre: 10. - Gummy)
2010. okt. 15. 10:43
Mert le kell!:))
12. Dinuss
2010. okt. 15. 10:41
Kell bele meg vagy 2 nagy gerezd fokhagyma,en so helyett vegetat teszek,fekete bors,majoranna,es a leves kockat elotte egy deci vizzel leforrazom es ugy feloldodva adom a porkolthoz.
11. Gummy
2010. okt. 15. 10:40
Hú, fokhagymát, azt is rakok majd bele.
10. Gummy (válaszként erre: 8. - 04e95f637a)
2010. okt. 15. 10:39
Leforrázni?? Nem. Azt minek kell?
9. Gummy (válaszként erre: 7. - Kitti1981)
2010. okt. 15. 10:39
Amúgy babért nem szoktam beletenni, csak a szó is tetszett hogy babaér, a babér helyett. :D
8. 04e95f637a (válaszként erre: 2. - Gummy)
2010. okt. 15. 10:39
de ugye a gombát,előtte leforrázod?
7. kitti1981 (válaszként erre: 5. - Gummy)
2010. okt. 15. 10:36
Te nem szoktál?Azt hittem csak kimaradt!:)
2010. okt. 15. 10:34

én ugyanígy szoktam csak teszek bele csíkokra vágott húst is, de elhanyagolható ha nincs otthon...


És a végén bahavarom, fél liter tejjel, tejföllel és liszttel, amibe rakom a pirospaprikát és 2 gerezd összetört fokhagymát...


A fokhagyma nagyon finom ízt ad neki.

5. Gummy (válaszként erre: 3. - Kitti1981)
2010. okt. 15. 10:33
A babaér levél tényleg elég extra. :D
2010. okt. 15. 10:32
babér bocsi!:))
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook