Nagyon tuti és különleges húsleves receptet keresek a mai ebédre. (beszélgetés)
Én hagyományos"nagymama "húslevest főzök.
Tyúk,karaj-csont,pulyka,mikor mi van itthon.Lassú tűzön kell főzni,fél fővésben zöldségelem(répa,petrezselyem,zeller darab,1-2 krumpli),pár szem fekete bors,1 fej hagyma,csak a külső héját szedem le.Nagyon finom!
Anyukám szokott csinálni füstült húslevest:D
Nagyon fini:D
én a s.répán, f.répán, zelleren, karalábén, krumplin, hagymán és sok-sok f.hagymán kívül teszek bele egy egész (kicsumázott) zöldpaprikát,
fűszernek pedig csipet szerecsendiót és gyömbért, sok szemes borsot, sót. Egy csomag petrezselymet és zellert is bele lehet főzni.
Az 5 literes kondérban fővő levest a legvégén kóstolom, s ha sótlan, vagy gyenge, 1 leveskockát dobok bele, de nem mindig kell. A lényeg a sok zöldség.
Általában marhahúsból készítem, +velőscsonttal.
Én megfőzöm a húslevest mint ahogy mindenki írja,leszűröm és a levét behabarom tejszínnel és tárkonyt szórok bele.
Isteni sikere szokott lenni:)))
Én sosem tesze bele krumplit, mert elvonja a sót a levesből. Viszont a vegeta és a bors mellé én még szoktam bele tenni pici szerecsendiót (őröltet), és sok petrezselyem zöldet is a zöldségek mellé. A zöldségek amiket rakok bele: hagyma, fokhagyma, zeller, káposzta, vagy kelbimbó, s.répa,gyökér, 1 fehérpaprika, 1 paradicsom, karalábé, ha van itthon gomba.
..és valóban az arány sokat számít:)
A legfinomabb húsleves marhahúsból készül sok-sok zöldséggel. Ha van hozzá velőscsont, még finomabb. Én só helyett delikátot teszek bele, és sok szemes borsot. És hideg vízben teszem fel főni.
Sok zellert adok hozzá, és egy nagy paprikát. Attól sokkal finomabb az íze. (a többi zöldség mellett, persze)
Én most éppen kacsát főzök.
Ahogy írtad,én is lehabozom először,és éppen csak gyöngyözve főzöm órákig.
Én teszek bele:egész borsot,köménymagot.Répát,gyökeret,zellert,karalábét,vhagymát,fokhagymát,krumplit,zzöldt,zellerzöldet,káposztát,húsleveskockát,delikátot.Szóval mindent bele ami zöldség csak van otthon,sztem úgy az igazi.Mi legalábbis így szoktuk,de ahány ház,annyi húsleves :-)))
Szerintem a húsleves akkor jó, ha egyszerű és nagyon finom:)
Husit főz, lehaboz, zöldségeket hozzá, tölteléket, mi nem szoktunk ón kívül más fűszert hozzáadni, borsot sem.
Sok husi kell, hogy igazi legyen az íze, ami nem fogy el a főtt húsból, simán fel lehet használni pl. egytálételekhez stb.
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki nagyon jó pogácsa receptet, ami egyszerű és nem élesztős? Nem kell, hogy sajtos legyen vagy ilyesmi, csak jó puha :)
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- Tudtok nekem valami különleges receptet mondani kenyérsütőgépbe?
- Valami különleges töltöttkáposzta receptet tud valaki, ha igen légyszi-légyszi leírni. Köszi
- Tudsz párológépben készíthető finom és különleges receptet?
- Fehér húsú paprikából húsleveshez hasonló zöldségleves receptet tud valaki? Bulgár levesnek hívták. Tudtok segíteni?