Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nagyon tuti és különleges húsleves receptet keresek a mai ebédre. fórum

Nagyon tuti és különleges húsleves receptet keresek a mai ebédre. (beszélgetés)


2012. febr. 3. 23:09
Rengeteg fórum van húslevesből, nem tudom miért kellett még egyet nyitni. Azokban bőven lehet olvasni a finom húsleves készítéséről.
2012. febr. 3. 22:54
Nem értem... miért kell a húslevest kockával elrontani?
2010. márc. 4. 15:33
Alapvetően egyetértek a többiekkel, a főzés kezdetén én kevés kakukkfüvet és nagyon pici pirospaprikaport is szórok bele, aranysárga lesz és isteni.
16. nenne67 (válaszként erre: 5. - Nenne67)
2010. márc. 1. 16:14
Persze lemaradt az egész paradicsom,paprika.Szoktam még karfiolt,és brokkolit is tenni bele.Minden zöldségből keveset,mert ugye nem zöldséglevest eszünk(de azért persze na túl keveset:-)).De minden zöldségnek isteni íze van,ami a húslében fő :-)))
2010. febr. 28. 10:52
Persze a delikát és a só,bocs kimaradt.
2010. febr. 28. 10:51

Én hagyományos"nagymama "húslevest főzök.

Tyúk,karaj-csont,pulyka,mikor mi van itthon.Lassú tűzön kell főzni,fél fővésben zöldségelem(répa,petrezselyem,zeller darab,1-2 krumpli),pár szem fekete bors,1 fej hagyma,csak a külső héját szedem le.Nagyon finom!

2010. febr. 28. 09:50

Anyukám szokott csinálni füstült húslevest:D

Nagyon fini:D

2010. febr. 28. 09:35

én a s.répán, f.répán, zelleren, karalábén, krumplin, hagymán és sok-sok f.hagymán kívül teszek bele egy egész (kicsumázott) zöldpaprikát,

fűszernek pedig csipet szerecsendiót és gyömbért, sok szemes borsot, sót. Egy csomag petrezselymet és zellert is bele lehet főzni.


Az 5 literes kondérban fővő levest a legvégén kóstolom, s ha sótlan, vagy gyenge, 1 leveskockát dobok bele, de nem mindig kell. A lényeg a sok zöldség.


Általában marhahúsból készítem, +velőscsonttal.

2010. febr. 28. 09:33

Én megfőzöm a húslevest mint ahogy mindenki írja,leszűröm és a levét behabarom tejszínnel és tárkonyt szórok bele.

Isteni sikere szokott lenni:)))

2010. febr. 28. 09:32

Én sosem tesze bele krumplit, mert elvonja a sót a levesből. Viszont a vegeta és a bors mellé én még szoktam bele tenni pici szerecsendiót (őröltet), és sok petrezselyem zöldet is a zöldségek mellé. A zöldségek amiket rakok bele: hagyma, fokhagyma, zeller, káposzta, vagy kelbimbó, s.répa,gyökér, 1 fehérpaprika, 1 paradicsom, karalábé, ha van itthon gomba.

..és valóban az arány sokat számít:)

2010. febr. 28. 09:27
Levescsont, sárgarépa, fehérrépa, kis karalábé, kis zeller, hagyma egészben, fokhagyma, paradicsom, zöldpaprika - lassú tűzön, gyöngyözve.
2010. febr. 28. 09:13
Az igazi finom húsleves (én minden nap megenném) szerintem akkor jó, ha a benne lévő anyagok aránya helyesen van megválasztva, lassan, gyöngyözve fő.
2010. febr. 28. 09:13

A legfinomabb húsleves marhahúsból készül sok-sok zöldséggel. Ha van hozzá velőscsont, még finomabb. Én só helyett delikátot teszek bele, és sok szemes borsot. És hideg vízben teszem fel főni.

Sok zellert adok hozzá, és egy nagy paprikát. Attól sokkal finomabb az íze. (a többi zöldség mellett, persze)

2010. febr. 28. 09:10
Nálunk a húslevesbe főtt egész krumpli a legkeresettebb. :)
5. nenne67 (válaszként erre: 2. - Gardiedi)
2010. febr. 28. 09:06

Én most éppen kacsát főzök.

Ahogy írtad,én is lehabozom először,és éppen csak gyöngyözve főzöm órákig.

Én teszek bele:egész borsot,köménymagot.Répát,gyökeret,zellert,karalábét,vhagymát,fokhagymát,krumplit,zzöldt,zellerzöldet,káposztát,húsleveskockát,delikátot.Szóval mindent bele ami zöldség csak van otthon,sztem úgy az igazi.Mi legalábbis így szoktuk,de ahány ház,annyi húsleves :-)))

2010. febr. 28. 09:06
a húslevest nem kell túlbonyolítani. Levescsont, sárga és fehérrépa, zeller, karalábé, egészbe vöröshagyma, fokhagyma, egész bors. Én szoktam belerakni egy szem krumplit, attól nem lesz zavaros a leves. Nem szabad kevergetni és lassú tűzön kell főzni.
2010. febr. 28. 09:01
az az ón az só lenne:)
2010. febr. 28. 09:01

Szerintem a húsleves akkor jó, ha egyszerű és nagyon finom:)

Husit főz, lehaboz, zöldségeket hozzá, tölteléket, mi nem szoktunk ón kívül más fűszert hozzáadni, borsot sem.

Sok husi kell, hogy igazi legyen az íze, ami nem fogy el a főtt húsból, simán fel lehet használni pl. egytálételekhez stb.

2010. febr. 28. 08:57
Nagyon tuti és különleges HÚSLEVES receptet keresek a mai ebédre.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook