Nagyon jó Tejfölös Gombapörkölt receptet szeretnék :) (beszélgetés)
Szia!
Kukk a blogom: www.keveremkavarom.blogspot.com Többek közt ezt is megtalálod :)
Kereken ☺☺ 45 éve vezetek háztartást és eddig még senkit nem mérgeztem meg ☺☺☺☺☺
Te forrázd csak nyugodtan, kedves egészségedre kívánom ☺☺☺
a vaj bizony a titok
vajon hagyma dinsztel, kicsit később zúzott fokhagyma, rá a gomba
só, bors, én fehérbors
bele egy aprított paradicsom és egy nagyon vékonyra metélt paprika
ha már kis levet engedett, lehúzni a tűzről, pirospaprika egyenletesen elkavar, zsírjára süt, a vége előtt 2 perccel töménytelen mennyiségű petrezselyem, nem szárított
tejföl a végén, és semmi liszt
én így szeretem
Jól gondolod:)
A gombaszakértők is azt mondják, hogy nem kell megmosni, csak megtörölni és a hibás részeket kivágni!!
(A gomba olyan mint a szivacs: víz alá teszik megszívja magát)
Egyébként így marad intenzív gomba íze is!
Lemaradt a smiley a mondat végéről,független ettől,én nem rágtam ám be! :)))
Azt mondják,ahány ház annyi szokás!Én így láttam itthon,én is így csinálom! :)))
Én sosem pucolom meg, csak jól megdörzsölöm és VAJON párolom a hagymát. Egyébként semmi extrát nem rakok bele, de így isteni. Kicsit más az íze
Ja és én sem forrázom le. Úgyis főzöm, a baci meg meghal közben is, vagy rosszul gondolom?
én ugyanígy szoktam csak teszek bele csíkokra vágott húst is, de elhanyagolható ha nincs otthon...
És a végén bahavarom, fél liter tejjel, tejföllel és liszttel, amibe rakom a pirospaprikát és 2 gerezd összetört fokhagymát...
A fokhagyma nagyon finom ízt ad neki.
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki nagyon jó pogácsa receptet, ami egyszerű és nem élesztős? Nem kell, hogy sajtos legyen vagy ilyesmi, csak jó puha :)
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- Tudtok finom süti receptet, amibe zsíradékból is csak nagyon kevés kell?
- Nagyon tuti és különleges húsleves receptet keresek a mai ebédre.
- Mondanátok nagyon egyszerű fasírt receptet?
- Tudnátok nekem kenyérsütőgépben készíthető nagyon finom fehér kenyér receptet írni?