Mondanátok nagyon egyszerű fasírt receptet? (tudásbázis)
Próbáld ki egyszer kicsit lepirítva!
Sokkal finomabb!
Eleinte - régen - én sem pirítottam, aztán valaki rábeszélt, csak így csinálom azóta!:)
soknak tűnik ez a1,5 ek pirospaprika.
elég lesz bele csak 1 .
nehéz így meghatározni a mennyiségeket, mert én mindig csak úgy érzéssel csinálom :)
ha tepsiben sütör, akkor kenj alá olajat és a külsejét is tapicskold be olajos kézzel és szórj rá vékonyan zsemlemorzsát.
de legjobb, ha őzgerincben sütöd, akkor is kicsit olajozd a formát.
190 fokon kb 3/4 órát sül
beáztatod, mikor mát teljesen tottyadt, akkor kicsavarod a tejet belőle
a fűszereket szemre adom hozzá, de
ehhez a mennyiséghez k. 3/4 ek só, 1,5 ek pirospaprika, 1 mokkáskanál bors
fokhagyma reszelve vagy finomra vágva
Köszönöm!
Tejbe beleáztatom a zsemlét teljesen,majd kinyomkodom,de meddig álljon a tejben?
Mennyi só,bors,pirospaprika kell bele???
Fokhagyma reszelve?
(teljesen analfabéte vagyok a főzésben.még...)
ebből vagy gombócokat formálsz, zsemlemorzsába hempergeted és olajban kisütöd,
vagy egyben megsütöd tepsiben vagy őzgerincformában
a fasírt eleve nagyon egyszerű
fél kiló darált húst összekeversz egy tejbe áztatott kinyomkodott zsemlével/1 szelet kenyérrel, egy tojással, só, bors, pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, egy fej hagyma, amit előtte olajon megpirítasz, kis majoranna, esetleg köménymag.
Ha túl lágy, akkor kis zsemlemorzsát szórsz bele
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon...
- Tud valaki nagyon jó pogácsa receptet, ami egyszerű és nem élesztős? Nem kell, hogy sajtos legyen vagy ilyesmi, csak jó puha :)
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- Ki tud olyan egyszerű, sütés nélküli torta receptet, amit gyorsan el lehetne készíteni nyaraláson? Mint pl. pudingtorta!
- Tud valaki egy egyszerű és gyors paradicsomleves receptet?
- Tud valaki egy tuti nagyon egyszerű csemegeuborka receptet?