Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tud valaki egy tuti nagyon egyszerű csemegeuborka receptet? fórum

Tud valaki egy tuti nagyon egyszerű csemegeuborka receptet? (tudásbázis)


2008. szept. 27. 06:46

Én így csinálom:


1 db 5 l-es, vagy 4 db 2 l-es üveghez:


2,3 l. víz

40 dkg cukor,

10 dkg só,

5 dl 10 %-os, vagy

2,5 dl 20 %-os ecet

1 csapott kávéskanál borkénpor


Elkészítés:


Az övegekbe tetszés szerinti fűszerezéssel belerakjuk az uborkát, a paprikát, vagy hagymát, esetleg vegyesen ezeket.

A fenti hozzávalókat - a borkénpor kivételével - összeforraljuk, kihűtjük, belekeverjük a borkénport és az üvegekbe töltjük. Lezárjuk és végleges helyére tesszük.


Ha káposztával töltött paprikához készítenénk, akkor só nélkül készítsük, mert a káposztát le kell sózni.


Ha pár hét múlva a savanyúságon visszahúzódna a lé, készítsünk - arányaiban kevesebb - levet és azzal öntsük fel.


Amióta csak teszek el savanyúságot, mindig e szerint készítem a felöntőleve. Merem ajánlani.

2008. júl. 27. 17:44

Nagyon finom próbáljátok ki:


5 liter üveghez: l és fél liter víz

10 dkg. só

3-4 dl ecet 10%-os

20-25 dkg. cukor

egy fél mokkáskanál szalicil

egy csapott m.kanál nátrium benzonát

" " " borkénpor

2 csapott m.kanál szódabikarbóna

babérlevél

szemesbors

torma

kapor

borsika

2008. júl. 27. 17:32
köszi!!!!!44
4. Hmv. (válaszként erre: 2. - Gevi1931)
2008. júl. 27. 13:46
Mennyi víz kell az egy liter ecethez?
2008. júl. 27. 12:17
Szia valóban a dobálós a leg egyszerűbb de még a leg jobb is.én egy müanyag fedeles vödörbe szoktam csinálni ,bár mikor kilehet belőle venni nem romlik meg.Én úgy csinálom hogy egynappal előtte bekeverem a levit hogy össze érjen (de ez nem fontos)ahány kg az uborka annyi l vizet veszek.minden liter vízhez 2,5 dl 10%-os ecet,13dgk cukor, 3dkg só, 1 mokkás kanál borkénport adok. aztán az üveg vagy vedér, aljára néhányszem feketeborsot, mustármagot, köménymagot,babérleveletesetleg kaprot teszek és erre kerül a savanyítani való ,majd a lé. lezárom és kb kéthét múlva már ehető. Jóétvágyat
2008. júl. 27. 10:48

Csak a bedobálosat ismerem.De nagyon egyszerü és finom nem pimposodik meg.

Ez kb 3 db 5 literes üvegbe való. De nem csak uborkának bár mit bele lehet tenni pl: kis dinnye zöldparadicsom pici csillagtők,negyedelt káposzta,paprika vagy amit gondolsz.



Készités :

Mondjuk az uborkát írom


1 liter 1o %-os ecet,3o dkg cukor 25 dkg só féltasak szalycil, és mokkáskanál borkénpor,(A magokat csak az üvegekbe szorom) féltasak mustármag, és 1 dkg szemesborsés babér levél


Az üvegekbe teszem a meg mosott uborkát,(vagy bármit)és a fentilevet Nem kell felforralalni csak rá öntöm és lekötöm ás kész.


Évek óta igy csinálom, sőt még káposztával tölt

ött paprikát is csináltam ezzel a lével prima merem ajánlani.

2008. júl. 27. 08:37
Tud valaki egy tuti csemegeuborka receptet?valami nagyon egyszerűt

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook