Depressziós társ (beszélgetés)
A depressziójának az oka nagy részben arra vezethető vissza, hogy nem vettünk családi házat"
Ez csak kifogás/magyarázat hogy finoman fejezzem ki
Tényleg, nem fog titeket bántani?
Hm! Talán egy pszichologussal kellene hosszasan elbeszélgetni
Jól irod. Aki nem élt villában családi házban és nem egy barkácsember az nem is tudja mennyi nyűg van vele
Nm Bp-röl költöztem aglomerációba tehát Bp. mellettem, de barkácsos létemre látom mennyi a nyűg
Mit csinálj azon kívül? Nem tudom, de támogasd a pszichéjét, a lelkét
kedves Betsy,
nehéz lesz őt rávenni hogy elmenjen pszicháterhez, de köszönöm hogy írtad.
Kedves Amanuet,
11 éves a lányunk. Igen, mindketten Bpen dolgozunk. Férjem nagyon sokat home office-ban, azaz alig megy be. És tényleg nagyon kevés olyan kimenős programunk van. Vidékiek vagyunk és ő társasban élt korábban, én éltem házban a szüleimmel, és láttam mekkora nyűg lehet a kertes ház ha nincs ideje rá a benne élőknek.
Talán a környéken egy kisebb kert,,ahová kijárhatnatok.
Vagy csak ő maga is ha akar.
Persze pénz kérdés is,,de lehet bérelni is.
"De még ebben a kis faluban (kevesebb, mint 50 lakos) is megy a keverés,meg kiutálás"
Lehet, hogy ezt így érezted, de ha köztük éltél volna, ha megismernek, akkor egy idő után befogadnak.
Írod, hogy gyerek iskolás, ezek szerint fiatalok vagytok. Ő dolgozik? Jár valamilyen közösségbe? Nyugdíj után szokott jelentkezni általában a " hirtelen nem is tudom, mit kezdjek magammal" érzés. Utóbbira van jó megoldás, de ahhoz tényleg szabadidő kell.
Tudom, most sokan megköveznek, de én a kertes házban mindig a kertet láttam, túrni akartam, ha kihagynám, a háznak sincs különönösebben értelme...
Igen, elhiszem. És miért vagy mikor fordultál meg, hogy itt nem hagynád Pestet?
Egyébként mindegyiknek meg van az előnye, hátránya.
Egyetértek !
Nem mindegy, hányadikos a gyerek. Rá is kell gondolni, hiszen ha másik iskolába kerül, elszakad a baráti körétől.A mostani lakáshoz közel nem tudnátok családi házba költözni ?
Nem hallottam még olyat, hogy azért depis valaki mert nem családi házban lakik. Sok olyan van aki ott lakik és mégis az vagy egyéb pszichiátriai betegségekkel küzd. Szerintem csak arra fogja.
Hány évesek vagytok? Hány éves a gyerek?
Kedves Fi!
Hány éves a gyerek?
A férjed is Bp-en dolgozik?
Vidéken nőtt fel kertes, családi házban, hogy ennyire vágyik egy ilyen életformára?
Vannak-e olyan programjaitok, mikor elhagyjátok a várost? Kirándulások, vidéki túrizmus?
Kedves Mindenki,
a férjem hosszabb ideje depressziós.Szeretnék neki segíteni, de nem tudom, hogyan tegyem. A depressziójának az oka nagy részben arra vezethető vissza, hogy nem vettünk családi házat, pedig Ő nagyon szeretett volna. Korábban nagyon szeretett volna kertes házba költözni, vidékre. Én viszont nem egyeztem ebbe bele. Bp-en élünk, gyermekünk itt jár iskolába, kialakultak a baráti kapcsolatai(nk), és nekem az még nagyon fontos, itt vannak a környékünkön jó iskolák. Szóval én továbbra sem szeretnék innen elköltözni. Ő viszont már azt mondja hogy neki soha nem lesz háza....eddig követtem őt koliból albérletbe, albérletből saját lakásba... úgy érzem innen már nem szeretnék továbbmenni. Erős hangulatváltozások vannak, pénteken mondta is, hogy szerinte ő depressziós. És hogy minket nem fog bántani. Tényleg nem tudom mit csináljak.
Előre is köszönök minden gondolatot.
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút!
- Egy kedves szó a depresszió ellen
- Szülés utáni depresszió 2014
- Szerinted a társadalom, hogy itéli meg a depressziós embert?
- Már most pánikba, depresszióba és társaiba esek, pedig még...