Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Depressziós társ fórum

Depressziós társ (beszélgetés)

22. Regin_a (válaszként erre: 12. - Ruslan)
tegnap 23:16
Dögivel, csak legyen rá pénzed
21. Regin_a (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 23:12

A depressziójának az oka nagy részben arra vezethető vissza, hogy nem vettünk családi házat"

Ez csak kifogás/magyarázat hogy finoman fejezzem ki

Tényleg, nem fog titeket bántani?

Hm! Talán egy pszichologussal kellene hosszasan elbeszélgetni

Jól irod. Aki nem élt villában családi házban és nem egy barkácsember az nem is tudja mennyi nyűg van vele

Nm Bp-röl költöztem aglomerációba tehát Bp. mellettem, de barkácsos létemre látom mennyi a nyűg

Mit csinálj azon kívül? Nem tudom, de támogasd a pszichéjét, a lelkét

20. liliom10 (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 21:53
És hová szeretne kóltözni a férjed ? Olyan településre, ahol vannak rokonok ? Vagy csak az a fontos, hogy megfeleljen a ház neki? A település mindegy ? Figyelembe veszi, hogy milyen ott az iskola, aztán milyen messze van megfelelő gimnázium ? És azt, hogy Neked onnan mennyit kellene utazni a munkahelyedre ?
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Ágio8405)
tegnap 21:42
Igen, nem szereti a nagyvárost, nagyon nem.
18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Liliom10)
tegnap 21:39
Esélytelen, olyan magasak az ingatlanárak.
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Birebora)
tegnap 21:39
Lehet. Erre már én is gondoltam.
16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Betsy78)
tegnap 21:38

kedves Betsy,

nehéz lesz őt rávenni hogy elmenjen pszicháterhez, de köszönöm hogy írtad.

15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Amaunet)
tegnap 21:36

Kedves Amanuet,

11 éves a lányunk. Igen, mindketten Bpen dolgozunk. Férjem nagyon sokat home office-ban, azaz alig megy be. És tényleg nagyon kevés olyan kimenős programunk van. Vidékiek vagyunk és ő társasban élt korábban, én éltem házban a szüleimmel, és láttam mekkora nyűg lehet a kertes ház ha nincs ideje rá a benne élőknek.

14. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 13:59

Talán a környéken egy kisebb kert,,ahová kijárhatnatok.

Vagy csak ő maga is ha akar.

Persze pénz kérdés is,,de lehet bérelni is.

13. Ágio8405 (válaszként erre: 4. - Birebora)
tegnap 13:36
Szerintem simán lehet és nem magától a családi ház vagy nem hanem attól hogy nem ott el amire ő vagyok, így nem boldog. Vagy akár azért mert nem teljesült amit ő szeretne tervezett. Lehet utálja a nagy várost. Sokan vannak így.
12. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 13:08
Kertes ház Budapesten ?
11. Archer84 (válaszként erre: 10. - Amaunet)
tegnap 11:58
Több évig odajártunk, nagyjából átláttuk a helyzetet. Nem minket utáltak konkrétan, hanem úgy általában a "gyüttmenteket".
10. Amaunet (válaszként erre: 8. - Archer84)
tegnap 11:44

"De még ebben a kis faluban (kevesebb, mint 50 lakos) is megy a keverés,meg kiutálás"

Lehet, hogy ezt így érezted, de ha köztük éltél volna, ha megismernek, akkor egy idő után befogadnak.

9. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 08:22

Írod, hogy gyerek iskolás, ezek szerint fiatalok vagytok. Ő dolgozik? Jár valamilyen közösségbe? Nyugdíj után szokott jelentkezni általában a " hirtelen nem is tudom, mit kezdjek magammal" érzés. Utóbbira van jó megoldás, de ahhoz tényleg szabadidő kell.

Tudom, most sokan megköveznek, de én a kertes házban mindig a kertet láttam, túrni akartam, ha kihagynám, a háznak sincs különönösebben értelme...

8. Archer84 (válaszként erre: 7. - Birebora)
tegnap 08:15
A mostani párommal vettünk egy régi vályogházat, nagy telekkel. Jó messze Budapesttől. Az volt a terv,ha felújítjuk,leköltözünk. Az elején szerettem is ott tevékenykedni, de egy idő után túlnőtt rajtam a feladat. Az összes szabi,meg minden második hétvêge erre ment, de lassan haladt a dolog. Hitelt ilyenre nem akartunk felvenni, szóval mindig azt raktuk bele,ami volt. De még ebben a kis faluban (kevesebb, mint 50 lakos) is megy a keverés,meg kiutálás, nekem ehhez nem volt kedvem. Meg minden olyan messze van. Közben anyukám is meghalt, és utána kezdtem el dolgozni magamon. Pl rájöttem arra, hogy idealizálom a gyerekkori emlékeimet, azért akarok vidéken élni.
7. birebora (válaszként erre: 6. - Archer84)
tegnap 08:08

Igen, elhiszem. És miért vagy mikor fordultál meg, hogy itt nem hagynád Pestet?

Egyébként mindegyiknek meg van az előnye, hátránya.

6. Archer84 (válaszként erre: 4. - Birebora)
tegnap 07:55
Pedig van ilyen. Én az előző párommal mikor voltam, akkor éreztem nagyon erős vágyódást vidékre (faluban nőttem fel). Emiatt kicsit szorongtam is Pesten, a kapcsolat sem volt jó. Aztán utólag így már látom, hogy egy idealizált kép élt bennem a falusi életről, a szüleimről, stb. És már itt nem hagynám Pestet, mert nekem unalmas lenne vidéken. Az is lehet, hogy a kérdező férje azt sajnálja, hogy nincs pl egy kis műhelye, a férfiak szeretnek mindig bütykölni,alkotni valamit. Ezt lakásban nem igazán lehet megoldani. Én mindenképp leülnék beszélni a férjjel, hogy pontosan miért akar vidékre menni, mi az ami hiányzik neki.
5. liliom10 (válaszként erre: 3. - Betsy78)
tegnap 07:49

Egyetértek !

Nem mindegy, hányadikos a gyerek. Rá is kell gondolni, hiszen ha másik iskolába kerül, elszakad a baráti körétől.A mostani lakáshoz közel nem tudnátok családi házba költözni ?

tegnap 06:53

Nem hallottam még olyat, hogy azért depis valaki mert nem családi házban lakik. Sok olyan van aki ott lakik és mégis az vagy egyéb pszichiátriai betegségekkel küzd. Szerintem csak arra fogja.

Hány évesek vagytok? Hány éves a gyerek?

tegnap 06:45
Szerinte(tek) depressziós, vagy tényleg depressziós? Először is ezt kellene kideríteni, tehát irány az orvos. Keressetek egy jó pszichiátert, vagy pszichológust. A depresszió egy betegség, amit nem a családi ház fog meggyógyítani, hanem terápiára és esetleg gyógyszerre van szükség. Ha megvan a diagnózis, és szükség esetén kapja a kezelést, akkor majd lehet tovább agyalni a Pest vs. családi ház témán. Addig teljesen felesleges.
2. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 00:37

Kedves Fi!

Hány éves a gyerek?

A férjed is Bp-en dolgozik?

Vidéken nőtt fel kertes, családi házban, hogy ennyire vágyik egy ilyen életformára?

Vannak-e olyan programjaitok, mikor elhagyjátok a várost? Kirándulások, vidéki túrizmus?

tegnapelőtt 23:56

Kedves Mindenki,

a férjem hosszabb ideje depressziós.Szeretnék neki segíteni, de nem tudom, hogyan tegyem. A depressziójának az oka nagy részben arra vezethető vissza, hogy nem vettünk családi házat, pedig Ő nagyon szeretett volna. Korábban nagyon szeretett volna kertes házba költözni, vidékre. Én viszont nem egyeztem ebbe bele. Bp-en élünk, gyermekünk itt jár iskolába, kialakultak a baráti kapcsolatai(nk), és nekem az még nagyon fontos, itt vannak a környékünkön jó iskolák. Szóval én továbbra sem szeretnék innen elköltözni. Ő viszont már azt mondja hogy neki soha nem lesz háza....eddig követtem őt koliból albérletbe, albérletből saját lakásba... úgy érzem innen már nem szeretnék továbbmenni. Erős hangulatváltozások vannak, pénteken mondta is, hogy szerinte ő depressziós. És hogy minket nem fog bántani. Tényleg nem tudom mit csináljak.

Előre is köszönök minden gondolatot.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook