Sós kifli recept


70 dkg liszt
2 egész tojás + 1 a kenéshez
2 db kefír
5 dkg élesztő
1 dl olaj
2 evőkanál cukor
20 dkg margarin
1/2 evőkanál só
A Sós kifli elkészítési módja:
Az élesztőt tejjel felfuttaom, jó keményre gyúrom a hozzávalókat. Ha megkelt, a tésztát kettéosztom, egyformára nyújtom. Az egyik lapot megkenem a 20 dkg margarinnal összekevert sóval, habosra. Majd ráteszem a másik kinyújtott lapot. Kifli formákat készítek, a tetejét tojással megkenem. Ha van szezámmag, szórok a tetejére. Nagy tepsibe teszem, ott is még pihentetem.
Addig kell sütni, míg a teteje is piros lesz.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné 2., 2021. szept. 18. 13:53
A sós kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.