Sörös gulyás recept


1 kg marhahús 20 dkg vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 evőkanál finomliszt 1 evőkanál őrölt piros paprika 2 dl sör só bors olaj
A Sörös gulyás elkészítési módja:
Egy magas falú serpenyőben felhevített olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst, és körülbelül 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük és további 3 percig sütjük.A serpenyőt lehúzzuk a tűzről, megsózzuk, hozzáadjuk az őrölt paprikát, jól elkeverjük, majd visszarakjuk a tűzre, és beleöntjük a sört. Felforraljuk, és fedő alatt pároljuk, Időről időre megkeverjük, hogy ne égjen le.Ha szükséges mindig öntünk alá kevés vizet. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a fokhagymát apróra vágva vagy fokhagymanyomón áttörve és meghintjük őrölt a borssal is. Pár percig kavargatva főzzük és a kész ételt tálaljuk körettel, ami lehet tészta, galuska.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. márc. 30. 19:32
A sörös gulyás elkészítési módja és hozzávalói.