Tárcsán készített kelbimbó recept


75 dkg kelbimbó (mélyhűtött)
1 nagy fej vöröshagyma,1 db zöldségleves kocka
2 evőkanál napraforgó olaj
3 db alma
1 dl almalé
4 evőkanál tejszín
1 evőkanál reszelt torma
1-1 csipetnyi őrölt fahéj és reszelt szerecsendió,1 mokkáskanál morzsolt majoránna
10 dkg húsos füstölt szalonna.
A Tárcsán készített kelbimbó elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, majd a felforrósított olajon megdinszteljük. Ha kész ráöntjük az almalevet, majd hozzáöntünk még kb 2 dl vizet és felforraljuk. Ebben a lében feloldjuk a morzsolt zöldségleveskockát. Ezután beleszórjuk a fagyasztott kelbimbót, és mintegy 20 percig főzzük. Közben egy almát meghámozunk, magházát kivágjuk és az almahúst felkockázzuk, majd a tejszínnel, a tormával, a majoránnával együtt a kelbimbóhoz adjuk. Ezután csipetnyi őrölt borssal, szerecsendióval ízesítjük és jól összeforraljuk. Közben a húsos füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és külön edényben megpirítjuk. A maradék két almát megmossuk, magházát kiszedjük és héjastól kockára vágva a szalonnához keverjük, majd néhány percnyi pirítás után a kelbimbóhoz adjuk, összekeverjük és tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. márc. 26. 17:14
A tárcsán készített kelbimbó elkészítési módja és hozzávalói.