Sonkás-sajtos-padlizsános tekercs recept
A Sonkás-sajtos-padlizsános tekercs hozzávalói:1 nagy (2 kisebb) padlizsán
2 mozzarellagolyó (á 125 g)
1 csokor bazsalikom
16 vékony szelet füstölt sonka
1 konzerv darabolt paradicsom
1 rúd fűszeres vaj
A Sonkás-sajtos-padlizsános tekercs elkészítési módja:
A padlizsánszeleteket leöblítjük, mindegyikre 1-1 szelet sonkát, mozzarellát és néhány bazsalikomlevelet fektetünk. Feltekerjük, és fogvájóval megtűzzük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A paradicsomot felforrósítjuk, belekeverjük a fűszervaj felét. A szószt egy tűzálló tálba öntjük, rátesszük a tekercseket, és apróbb darabokban rászórjuk a maradék vajat. A sütőben kb. 15 percig sütjük. Friss, fokhagymás pirított bagettet kínáljunk hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. ápr. 5. 06:50
A sonkás-sajtos-padlizsános tekercs elkészítési módja és hozzávalói.