Medvehagymás-kecskesajtos pogácsa recept
A Medvehagymás-kecskesajtos pogácsa hozzávalói:1 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
10 dkg medvehagyma
8 dkg sonka
25 dkg vaj
50 dkg liszt
fé evőkanál só
frissen őrölt bors
1,5 dl tejföl
3 dkg kecske (krém)sajt
5 dkg túró
2 db tojás
A Medvehagymás-kecskesajtos pogácsa elkészítési módja:
A tejet meglangyosítom, és belemorzsolom az élesztőt. A medvehagymát és a sonkát a késes robotgépemmel pépesítem. A liszthez adom a felfutott élesztőt, a tejfölt, a kecskesajtkrémet, a túrót, az egyik tojás sárgáját, a vajat, a sót és a borsot, majd a végén a sonkás-medvehagymát, és jól összegyúrom. Meleg helyen 1 órát kelesztem. Majd kinyújtom 2 cm magasra, kiszaggatom, a tetejét megkenem tejfölös-tojássárgájával, és 200 fokon pirosodásig sütöm.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. ápr. 4. 06:44
A medvehagymás-kecskesajtos pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.