Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Medvehagymás-kecskesajtos pogácsa recept

Medvehagymás-kecskesajtos pogácsa recept

A Medvehagymás-kecskesajtos pogácsa hozzávalói:
1 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
10 dkg medvehagyma
8 dkg sonka
25 dkg vaj
50 dkg liszt
fé evőkanál só
frissen őrölt bors
1,5 dl tejföl
3 dkg kecske (krém)sajt
5 dkg túró
2 db tojás


A Medvehagymás-kecskesajtos pogácsa elkészítési módja:
A tejet meglangyosítom, és belemorzsolom az élesztőt. A medvehagymát és a sonkát a késes robotgépemmel pépesítem. A liszthez adom a felfutott élesztőt, a tejfölt, a kecskesajtkrémet, a túrót, az egyik tojás sárgáját, a vajat, a sót és a borsot, majd a végén a sonkás-medvehagymát, és jól összegyúrom. Meleg helyen 1 órát kelesztem. Majd kinyújtom 2 cm magasra, kiszaggatom, a tetejét megkenem tejfölös-tojássárgájával, és 200 fokon pirosodásig sütöm.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A medvehagymás-kecskesajtos pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook