Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Serpenyős krumpli recept

Serpenyős krumpli recept

Elkészítési idő 40 perc

A Serpenyős krumpli hozzávalói:
1 kg héjában főtt krumpli
20 dkg márványsajt
1 dl főzőtejszín
1 vöröshagyma
3 evőkanál vaj
2 teáskanál kakukkfű

bors


A Serpenyős krumpli elkészítési módja:
A krumplit főzd meg sós vízben, majd hámozd meg, mosd meg, és vágd karikákra vagy hasábokra. A hagymát tisztítsd meg és aprítsd fel. A kakukkfüvet morzsold össze, majd szórd a krumplira a hagymával együtt, utána ízlés szerint sózd, borsozd. A vajat olvaszd meg egy nagy teflon- vagy öntöttvas serpenyőben, oszlasd el benne a krumplis keveréket. Először pirítsd kis lángon tíz percig, majd nagy lángon öt perc alatt süsd aranybarnára. Közben rázogasd meg a serpenyőt, vagy falapáttal kevergesd meg a krumplit, hogy mindenhol jól megpiruljon. Az utolsó percekben szórd rá a tejszínnel elkevert, reszelt márványsajtot is. Szedd tányérra, melegen fogyaszd.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A serpenyős krumpli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook