Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Savanyú uborka receptet kérek, ami a meleg speizban is eláll fórum

Savanyú uborka receptet kérek, ami a meleg speizban is eláll (beszélgetés)

2010. júl. 18. 09:28

DOBÁLOS (évekig el ál bár mikor felbontható)



8 liter víz,

35 dkg só

35 dkg cukor

1 liter 10%-os ecet

1 csom. száras kapor

2 k k borkénpor

1 dkg szalicil

1 dkg szemes bors

15 db babérlevél

1 ek mustármag



A fenti anyagokat egy vödörbe összekeverem kivé

ve a magokat NEM KELL FORRALNI!


Vagy egy vődőrbe vagy üvekekbe rakom amit akarok

pl: uborka karfiól, apróvöröshagyma,csillagtők, zöldkisdinnye,paparika, zöldparadicsom, sárgarépa, az aljára tehtek 4-5-be vágott édeskáposztát mikor megteltek az üvegek akkor szóróm rá a magokat a babérleveleket ahogy rakom a zölségeket közbe be dugdosom.


Majd a kész levet ráöntözöm az üvegekre a megmarad levet félre teszem és ha 2-3 hét mulva látom hogy beszívta a levet akkor potólom.


Éveken át így rakom el bármikor felbontható és 2x még használhatom a levet is. De nem a másik évben.


De ha csak egyfélét rakok bele az is jó mondjuk uborka stb.

7. d4a2436008 (válaszként erre: 5. - Lobo1)
2009. júl. 10. 18:51
En meg karfiolt,bimboskelt, patisszont, zoldbabot, zoldparadicsomot,kis dinnyet is rakok, bele, de nem all el a dobalos. En ketszer forrazom le az uborkat, es kidunsztolom,de ez nagy macera.Koszike, a recepteket.
2009. júl. 9. 07:59

5 l-es üveghez:

Az uborkát 3 vízben megmossuk, (Egyesével és nagyon alaposan, különben megforr)majd üvegekbe rakjuk.

2liter vízbe 20 dkg cukor, 6 dkg só, 1 kis kanálnyi fehér bors, 3-4 babérlevél, egy kis mustármag, ha van 1 kis kaporlevél, de ez el is maradhat. Ezt felforraljuk és ha már langyosra hűlt, akkor teszünk hozzá 5 dl 10 %-os ecetet. Ráöntjük az üvegbe rakott uborkára. A tetejére 1 kiskanál szalecilt és 1 csipet borként teszünk és lekötjük. Néhány hét múlva, amikor az uborka magába szív már egy kis lét, az üveget fel kell tölteni ecetes vízzel, hogy mindig fölérje a lé az ubit.

2009. júl. 8. 22:15

Lé készítése:

6 l vízbe 1,1 l 20%-os ecetet, 1.2 kg kristálycukrot / ízlés szerint lehet több is/ 30 dkg só, 6 kávéskanál szalicil, 2-3 evőkanál borkén, 6 kávéskanál szódabikarbóna.

Fűszerek ízlés szerint / torma, koriander, zöld szölő, egész bors, mustármag, babérlevél, kapor szegfűbors, szercsendió, köménymag.

Én uborkát és gyöngyhagymát szoktam bele rakni, de most hallottam, hogy lehet bele zsenge sárgarépát is. Nálunk ez bevált, szeretjük.

2009. júl. 8. 21:06
50 dg cukor,4dl ecet,1liter víz, 1 zacsko Deko vagy zelko.Nálunk így hívjuk a savanyúsagokhoz használatos befőzőport. Forrón az ubira és 10 perc dunszt.
3. d4a2436008 (válaszként erre: 2. - Lobo1)
2009. júl. 8. 20:17
En is, de mar annyi dobalos receptet kaptam,es mindig kikellett dobni. Legyszi, kuldd el, a te recepted is.Koszi. Judit
2009. júl. 8. 20:08
én dobálós uborkát szoktam elrakni, nagyon finom.
2009. júl. 8. 20:05
Savanyu uborka receptet kerek, ami a meleg speizban is elall

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook