Frissen kibontott tej savanyú.Tudnátok gyorsan elkészithető receptet? (tudásbázis kérdés)
Volt,hogy én is visszavittem mikor konkrétan tejre volt szükség,de nem vertem ki a balhét,mert ez lehet a beszállító hibája is,ha spórol a hűtésen.Persze ha kisbolt,akkor a tulaj maga szállítja és akkor könnyen megbuggyan az 80fokos kocsiban...:P
Túl azon,hogy ez szabálytalan is.
Az a kérdés, hogy milyen tej??
Ha dobozos tartós akkor szemétbe, ha friss tej, akkor langyosítani és túró lesz belőle.
max aludt tejnek jó :((
Legközelebb ott ne vásárolj!
ha már darabos a tej és egyébként zsíros tej, akkor tudsz csinálni hamis sajtot. Felforralod, ízesíted sóval,fokhagymával vagy pirosparikával, 1-2 kanál ecet és konyharuhán leszűröd.A savó lecsöpög, a többi a konyharuhában marad, ezt jól kicsavarod (összetekered a konyharuhát).Kihűlve már eheted is.
Én ezt házi tejjel szoktam csinálni.
öntsd ki tálkába 2-3 ba és hagyd hogy megaludjon... szobahömérsékleten
2-3 nap alatt aludt tej
olyan mint a kefir
visszavinném és még ki is verném a balhét
:)
sztem az ilyen tejjel nem lehet csinálni semmit, mert ezek már nem olyanok mint régen ez nem alszik meg csak v.mi furcsa "halmazállapotba" megy át....
inkább kidobni.
tele van vele a Hoxa!
kereső!
További ajánlott fórumok:
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- Szeretnék könnyen elkészíthető almás süti receptet (kekszes-almáson kivül)
- Tudtok valami viszonylag könnyen elkészíthető csokis-kókuszos sütemény receptet?
- Tudnátok nekem mondani valami jó receptet, amit a tyúk melléből elkészíthetnék?
- Tud valaki gyorsan elkészíthető finom krémes süti receptet?
- Gyorsan elkészíthető kókuszos süti receptet tudtok ajánlani?