Szeretnék könnyen elkészíthető almás süti receptet (kekszes-almáson kivül) (beszélgetős fórum)
Isteni fahéjas-almás
Hozzávalók:
1 bögre cukor
3 egész tojás
3/4 bögre olaj
1,5 bögre liszt
1 evőkanál fahéj
1 kávéskanál szódabikarbóna
5-6 kockára vágott alma
kevés durvára vágott dió (nem törvény, de finomabb)
Elkészítés
A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük az olajat, majd a fahéjjal és szódabikarbónával elkevert lisztet belekanalazzuk. A végén kockára vágott almát belekeverjük. Rászórjuk a diódarabokat. Sütőpapírral bélelt, előmelegített, közepes nagyságú tepsiben lassú tűznél (160 fok) megsütjük.
Megjegyzés
Isteni finom és nagyon jó puha.
Én fele olajat használok, hogy ne tocsogkon!!!!!
0.5 kg liszt
1 sütőpor
20 dkg porcukor
3 tojás
15dkg margarin
Ezt összegyúrni, ha tul száraz, kis tejet hozzá.
Én az almát reszelem, cukorra, fahéjjal, vaniliával fűszerezem és félpuhár párolom.
A tésztát 2 felé osztom, kinyujtom. Egy alulra, középre alma, tetejére tészta, amit villával itt-ott meg kell szurkálni. Ha kész porcukorral megszórni.
Lányok, ezt az almás receptet amit Indián lány írt tényleg próbáljátok ki, mert nagyon finom:))
Már régen csináltunk, de lehet a héten sütünk egyet!
Szia!
Mi ezt az egyszerű almás sütit szoktuk csinálni:
- 30dkg hámozott/reszelt alma (+1db csumázott/karikára vágott a tetejére)
- 30dkg cukor (vagy kicsit kevesebb + 1cs. vaníliás cukor)
- 30dkg liszt
- 1cs. sütőpor
- 2 tojás
- 3-4 evőkanál étolaj
- ízlés szerint fahéj
Az egészet összekeverjük, majd vajazott/lisztezett normál méretű, téglalap formájú jénaiba, vagy tepsibe öntjük a masszát. Tetejére pedig a karikára vágott almaszeleteket szorosan egymás mellé tesszük, amjd tű próbáig sütjük (180 fokon kb.50percig).
Hűtőben tárolva még pár nap múlva is nagyon finom ruganyos marad.
Szia. "Nagymama pitéje - képpel" címen a receptjeim között megnézheted, én milyet szoktam.
Ha többet is szeretnél, nézz be a naplóimba. :-) Jó böngészést.
Roxa féle almás süti recept :
-11 deka zablisztet
-11 deka tk lisztet
összekevertem
-2 csapott teáskanál sütőporral szárazon
beleraktam
10 deka natúr 1,5 %-os joghurtot
7 deka light margarint( ligát )
és egy löket, kb fél evőkanál folyékony édesítőt
Ezeket a hozzávalókat jol összegyurjuk,majd 1/4 részét levágjuk,és félretesszük.
A nagyobb darabot kinyujtjuk kb 3mm vastagra,és a tepsibe tesszük.Majd a tetejét megszortam vékonyan zabpehellyel(kb fél maroknyi).
75 dkg almát lereszeltem,majd egy nagy fazékba tettem.megszortam 1 pupos evökanál zsirszegény natur kakaoporral,és egy teáskanálnyi fahéjjal.A végén öntöttem rá egy kis édesitöszert(kb fél evökanálnyit),majd felöntöttem 2dl vizzel,és felraktam föni.
Amig az alma felforrt kis vizbe kikevertem fél zacskó karamellás pudingport.Mikor megfött az alma(én 8 percig föztem),hozzákevertem a pudingporos vizet.Ez szépen besüritette.
Mikor hült egy picit,rákentem a tésztára egyenletesen.
A maradék tésztát vékonyra nyujtottam,és keskeny csikokra végtam.Ezeket szépen az alma tetejére raktam,igy "kockás" lesz a sütink :)
200fokon 25-30 percig sütöttem
Ahh..de jól hangzik..Kipróbáljuk:)
Én is írok:Készítünk egy sima egyszerű linzertésztát, amit vékonyra nyújtunk és egy tortaformát kibélelünk vele.
Az almát(sokat) megtisztítva felkockázzuk. Darált keksz v. babapiskóta összekeverve kristálycukorral-ezt jó bőven! rászórni az almára. Összeforgatni és beleönteni a kibélelt tortaformába. Be a sütőbe, megvárni míg rápirul a cucc, a cukor karamellizálódik stb. Közben v. már előtte egy vanília krémet csinálunk(akár puding is jó, hígabbra készítve)ezt hűtőben jól lehűtjük.
A forró sütiből szeletet vágunk, merünk rá hideg krémet és ...már csak enni kell..:)
MIKULÁS-VÁRÓ ALMÁS
HOZZÁVALÓK:
Alátét:
3 dkg margarin a tepsi kikenéséhez
1 kg alma
2 ek. zsemlemorzsa
3 ek. kristálycukor
1 kk. őrölt fahéj
Tészta:
6 tojás
6 ek. kristálycukor
6 ek. liszt
1 kk.kakaópor
Krém:
25 dkg margarin
1 csom. vaníliás pudingpor
3-4 dl tej
20 dkg porcukor
6-8 dkg reszelt csoki a díszítéshez
Elkészítés:A meghámozott almát kb. 1 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk.Egy nagy tepsit kikenünk margarinnal,megszórjuk zsemlemorzsával,és erre fektetjük az almaszeleteket.Megszórjuk fahéjas cukorral.
A tojássárgáját a fele cukorral sűrű krémmé habosítjuk.a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.A lisztet a sárga krémhez adjuk,és a fehérjehabot lazán beleforgatjuk.2/3 részét az almára öntjük,majd a kakaót a maradék masszába keverjük,és ezt a sárga krémre öntjük.A kétféle tésztát egy villával többször áthúzzuk,hogy a tészta márványos legyen.Előmelegített sütőben,180 fokon kb. 18-20 percig sütjük,majd enyhén cukrozott gyúrólapra borítjuk,és kihűtjük.
A pudingport 4 ek. tejben simára keverjük.A maradék tejet a porcukorral felforraljuk,a pudingporos tejet hozzáöntjük,és újra felforraljuk.A margarint néhány ek.cukorral felhabosítjuk,és a még langyos pudingot kanalanként hozzákeverjük.A krémet az almára kenjük,díszítjük.
További ajánlott fórumok:
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- Frissen kibontott tej savanyú.Tudnátok gyorsan elkészithető receptet?
- Tudtok valami viszonylag könnyen elkészíthető csokis-kókuszos sütemény receptet?
- Tudnátok nekem mondani valami jó receptet, amit a tyúk melléből elkészíthetnék?
- Tud valaki gyorsan elkészíthető finom krémes süti receptet?
- Gyorsan elkészíthető kókuszos süti receptet tudtok ajánlani?