Gyors cukros ecetes uborka receptet várok! (Befözés) (beszélgetés)
10. 00346cf747 (válaszként erre: 6. - Kitti1981)
2009. júl. 25. 14:10
Talán a borkénpor lehet, de csak intuíció...
Ez fehéren tart, és fertőtlenít is.
9. Rozália (válaszként erre: 1. - Kitti1981)
2009. júl. 25. 12:46
A Receptek között is van savanyúság, ott nézted már?
8. 3952bcd4e7
2009. júl. 25. 12:31
Amit én használok az 10 kg-hoz való por igy a dupla léhöz egyet szoktam csak rakni mivel az eleve 10 kg-hoz van és olyankor azt nem duplázom csak a többi belevalót.
7. 3952bcd4e7
2009. júl. 25. 12:28
szivesen.Én is pont 7 kg-t teszek ma el.nem tudom pont mennyire elég mert én ugy szoktam hogy röktön duplát keverek be és az általába elszokott fogyni.Mindig 7-10 kg-t szoktam elrakni és a dupla lé kelleni szokott rá.Hát igen a vinobránt nem tudom ti hogyan mondjátok mert én vajdasági vagyok mi itt igy hivjuk.Az egy olyan kis zacskóban lévő por ami ugy néz ki mint a tartositó por-szalicin vagy minek mondjátok ti-de ez arra van hogy az uborka megtartsa a zöld szinét ne sárguljon meg.Sajna ezt nem tudom ti hogyan hivjátok de ha valaki olvassa a forumot és tudja a magyar nevét gondolom segit majd és megirja neked.Bár lehet hogy te is rájössz mire gondolok befőttekbe is szokták rakni hogy pl.a baracknak,lekvárnak is megmaradjon a szép természetes szine.Irja a zacskón hogy 10 vagy 5 kg zöldséghez vagy gyümölcshöz kell-e keverni egy zacskónyit.
6. kitti1981 (válaszként erre: 4. - 3952bcd4e7)
2009. júl. 25. 12:16
ezt mennyi uborkához van én kb 6-7 kg teszek el!!meg mi az a vinobrán? :)
ja és köszönöm a receptett
5. 3952bcd4e7
2009. júl. 25. 12:16
Attól függ hány kg-t akarsz elrakni mert ha ez a lé mennyiség nem elég mert nálam nem szokott elég lenni akkor duplázod.Annyiszor kevered be amennyire szükséged van.
4. 3952bcd4e7
2009. júl. 25. 12:13
Én pont ma teszem el gyors és fincsi.A recept a következő-3 liter viz,1 liter ecet,10 dkg só,40 dkg cukor,1 vinobrán.Ezt mind összekevered megvárod hogy minden elolvadjon addig kevergeted és a megmosott üvegbe rakott uborkára öntöd.Minden hidegen kell.Nem kell a vizet se forralni.De ha felforralod hagyd teljesen kihülni és akkor keverd bele a dolgokat.Az üvegbe szoktam rakni az uborkákhoz szemes fekete borsot és koriander magot.de van amikor csak borsot mert nálunk nem nagyon kapni korriander magot és nem mindig találok.Ennyi.És mindig eláll jövő évik soha nem volt vele gondom.Az üvegek tetejét lekötözöd és kész.
3. one85 (válaszként erre: 1. - Kitti1981)
2009. júl. 25. 12:10
bocsi nem figyeltem ,hogy elrakni akarod szori!Ahoz nem értek!
2. one85 (válaszként erre: 1. - Kitti1981)
2009. júl. 25. 12:09
2 db uborkát felszeletelsz ,picit besózod.Hagyod állni 10 percet,majd leöntöd róla a sós levet.Felengeded annyi vízzel,hogy az uborkát ellepje majd raksz hozzá 3 kanál cukrot 1,5 ek 10%-os ecetet.Berakod a hűtőbe egy fél órára állni majd ehetitek.Bár ha többet áll az nem baj.Rakhatsz hozzá paradicsomot és paprikát is.
1. kitti1981
2009. júl. 25. 12:05
Gyors receptet várok amivel nem kell sokat bajlodni és még fini is lesz!!Uborkát szeretnék eltenni télire!Ahogy én teszem elég hosszú idő és most rövidebbet szeretnék!!:)
További ajánlott fórumok:
- Keresek egy receptet...
- Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon...
- Hajápolás, szépségápolás a természet erejével (fogjunk össze, gyűjtsünk receptet egymásnak, de semmi bolti termék!)
- Ki tud finom gesztenye torta receptet ajánlani?
- Milyen jó krumplis pogi receptet ismertek?
- Jól bevált ecetes uborka receptet tudna valaki?