Sajtos tallér "főzve" recept


- 2 dl tej
- 8 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 3 tojás
- 8 dkg reszelt sajt
- 1 tk só
A Sajtos tallér "főzve" elkészítési módja:
A tejet és a vajat együtt felforraljuk. Levesszük a tűzről, megsózzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és jól összekeverjük, úgy hogy egy masszát kapjunk. Ezt hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokat, a reszelt sajtot és összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk(pogácsára fog hasonlítani) a sajtos masszából és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
Vigyázni kell, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2008. aug. 5. 12:29
A sajtos tallér "főzve" elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.