Sajtos, túrós recept
A Sajtos, túrós hozzávalói:25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg margarin
só
sajt a tetejére
1 tojás sárgája
A Sajtos, túrós elkészítési módja:
A lisztet, a túrót,a margarint és a sót összekeverjük, s 24 órára betesszük a hűtőbe. Másnap lisztezett gyúródeszkán kinyútjuk vékonyra a tésztát ( meglehetősen ragadós lesz), megkenjük a tojás sárgájával, s megszórjuk reszelt sajttal. Derelyevágóval kis rudakat metszünk belőle, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 C°- on aranybarnára sütjük.
Én meg szoktam olvasztani a margarint, mikor összekeverem a tésztát. Könnyebb vele dolgozni, s 1 nap alatt úgyis újra megdermed!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Brünhilda, 2008. aug. 3. 14:03
A sajtos, túrós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.