Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sajtos, túrós recept

Sajtos, túrós recept

A Sajtos, túrós hozzávalói:
25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg margarin

sajt a tetejére
1 tojás sárgája


A Sajtos, túrós elkészítési módja:
A lisztet, a túrót,a margarint és a sót összekeverjük, s 24 órára betesszük a hűtőbe. Másnap lisztezett gyúródeszkán kinyútjuk vékonyra a tésztát ( meglehetősen ragadós lesz), megkenjük a tojás sárgájával, s megszórjuk reszelt sajttal. Derelyevágóval kis rudakat metszünk belőle, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 C°- on aranybarnára sütjük.

Én meg szoktam olvasztani a margarint, mikor összekeverem a tésztát. Könnyebb vele dolgozni, s 1 nap alatt úgyis újra megdermed!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtos, túrós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook