Sajtos rúd liszt nélkül recept
96 kcal
2.6/db
kb. 16 szelethez):
0,5 kg karfiol
1 dl víz
2 db M-es tojás
20 dkg mozzarella
1 teáskanál himalája só
5 dkg reszelt light trappista a tetejére
A Sajtos rúd liszt nélkül elkészítési módja:
A karfiolt rózsákra szedjük, majd aprítógépben a lehető legapróbbra daráljuk. A felaprított karfiolt tányérba tesszük, ráöntjük a vizet és a mikróban 800 Watton 10 percig pároljuk. Két konyharuhát egymásra terítünk és a megpárolt karfiolt ráöntjük. A konyharuha “száját” összefogjuk és a karfiolban lévő nedvességet kicsavarjuk. (Óvatosan,mert forró a karfiol!) A nedvességtől megszabadított karfiolhoz hozzáadjuk a tojásokat, belereszeljük a mozzarellát és a himalája sót, majd egy fakanállal alaposan összekeverjük. Érdemes megkóstolni, hogy elég sós-e, ha az ízlésünknek kevés a só, ilyenkor még tehetünk hozzá (tipp: egy fél kávéskanálnyi őrölt köménnyel is megbolondítható). A sajtos karfiolos masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és késsel 1 cm vastagságú téglalappá szétkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, majd kivesszük a sütőből és a reszelt trappista sajtot eloszlatjuk a tetején. 5 percre visszarakjuk a sütőbe, amíg a reszelt sajt ráolvad és enyhén megpirul. Miután kivettük a sütőből, megszórhatjuk apróra vágott zöldfűszerekkel (petrezselyem, bazsalikom…stb....kömény. ízlés szerint), és felszeleteljük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2019. jan. 25. 05:42
A sajtos rúd liszt nélkül elkészítési módja és hozzávalói.