Sajtos csúcs recept

A Sajtos csúcs hozzávalói:
40 dkg liszt
20 dkg zsír(én felesen Rama margarinnal készítettem)
3 dkg élesztő
1 kk só
2 dl tejföl
1 db tojás

Tetejére:

12 dkg reszelt sajt

A krémhez:

10 dkg Rama margarin
4 kocka (Medve) sajt
1-2 ek tejföl
pici só


A Sajtos csúcs elkészítési módja:
A lisztet a zsírral,élesztővel,tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.Kinyújtjuk, kb 4 mm-re,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,majd minden 2. darab közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük,majd egy-egy egész és lyukasztott lapot összeragasztunk. Kivajazott tepsiben világos színűre kisütjük. Krém: A Rama margarint a kocka sajtokkal,kevés sóval,1-2 ek tejföllel jól összedolgozzuk és a krémmel megtöltjük a pogácsákat. Tetejükre reszelt sajtot szórunk.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtos csúcs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook