Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Borzas pogácsa recept

Borzas pogácsa recept

A Borzas pogácsa hozzávalói:
Tészta:

3 dl tejföl
2 tojás
25 dkg Rama margarin
50 dkg liszt
Krém:
8-10 dkg Rama margarin

2 tojás
8 dkg reszelt sajt
8 dkg liszt
fél liter tej


A Borzas pogácsa elkészítési módja:
A lisztet, a Rama margarint, a tojások sárgáját, a tejfölt és egy kevés sót összegyúrunk, majd 1 órát pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk és pogácsát szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük és sütjük. Amíg sülnek elkészítjük a krémet. A tejet, a lisztet, a sajtot, a tojásokat és a sót kikeverjük simára, majd sűrű krémmé főzzük. A tűzről levesszük és tovább keverjük, teszünk bele 8-10 dkg Rama margarint. A krémet 2 pogácsa közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük, és reszelt sajtban megforgatjuk.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A borzas pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook