Borzas pogácsa recept
A Borzas pogácsa hozzávalói:Tészta:
só
3 dl tejföl
2 tojás
25 dkg Rama margarin
50 dkg liszt
Krém:
8-10 dkg Rama margarin
só
2 tojás
8 dkg reszelt sajt
8 dkg liszt
fél liter tej
A Borzas pogácsa elkészítési módja:
A lisztet, a Rama margarint, a tojások sárgáját, a tejfölt és egy kevés sót összegyúrunk, majd 1 órát pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk és pogácsát szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük és sütjük. Amíg sülnek elkészítjük a krémet. A tejet, a lisztet, a sajtot, a tojásokat és a sót kikeverjük simára, majd sűrű krémmé főzzük. A tűzről levesszük és tovább keverjük, teszünk bele 8-10 dkg Rama margarint. A krémet 2 pogácsa közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük, és reszelt sajtban megforgatjuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: macsek24, 2013. febr. 26. 13:17
A borzas pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.