Sajtos burgonyapogácsa serpenyőben sütve recept
A Sajtos burgonyapogácsa serpenyőben sütve hozzávalói:500 g főtt burgonya
150 g liszt
1 tojás
100 g sonka
100 g kemény sajt
só
bors ízlés szerint
olaj a sütéshez
A Sajtos burgonyapogácsa serpenyőben sütve elkészítési módja:
Főzzük meg a burgonyát héjában, majd hámozzuk meg és pürésítsük, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk kicsit hűlni. Adjuk hozzá a lisztet és a tojást, keverjük össze. A kezünkkel készítsünk két lapot ebből a tésztából, az egyiket tegyük serpenyőbe, forró olajba, majd tegyük rá a tölteléket (felszeletelt sonkát és sajtot) és takarjuk le a második lappal. A sajtos burgonyapogácsa mindkét oldalát süssük meg, majd fogyasszuk melegen, tejföllel és friss zöld fűszerekkel.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. aug. 3. 13:05
A sajtos burgonyapogácsa serpenyőben sütve elkészítési módja és hozzávalói.