Túrós, sajtos zabpelyhes pogácsa recept
A Túrós, sajtos zabpelyhes pogácsa hozzávalói:25 dkg túró
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
3 evőkanál zabpehely
3 evőkanál zabpehelyliszt
1 kávéskanál só
bors
A Túrós, sajtos zabpelyhes pogácsa elkészítési módja:
A túrót egy villával kicsit nyomkodd meg, majd keverd hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, és jól gyúrd össze. Ha nagyon ragacsosnak találod, adj még hozzá kevés zablisztet. A masszát tedd legalább fél órára a hűtőbe. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rakj rá kis tésztahalmokat. Ha laposabb tallérokat szeretnél, egy kicsit nyomkodd is meg őket. Reszeld le a sajtot nagyobb lyukú reszelőn, és szórd meg vele a tészta tetejét jó alaposan. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 15- 20 perc alatt süsd a tallérokat aranybarnára.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. aug. 2. 07:19
A túrós, sajtos zabpelyhes pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.