Sachertorta teljeskiőrlésű lisztből recept
A Sachertorta teljeskiőrlésű lisztből hozzávalói:160g vaj,240g méz
6tojás szétválasztva,160g főzőcsoki,160g teljeskiőrlésű liszt
Mázhoz:200g méz,250g főzőcsoki,50g víz,sárgabaracklekvár a kenéshez.
A Sachertorta teljeskiőrlésű lisztből elkészítési módja:
Vajat,méz 3/4-ét habosra keverjük,egymás után a toj.sárgákat hozzáadjuk.Tovább habosítjuk.Végén a melegített/nem forró!/csokoládét hozzákeverjük.A toj.fehérjét keménnyé verjük,majd hozzáadjuk a maradék mézet.A két masszát óvatosan!!! elkeverjük,hozzáadjuk a lisztet.Csak éppen hogy keverjük össze őket!!!Egy kerek tortaformát kivajazunk,lisztezünk és mehet bele a massza. 170fokon kb.50percet sütjük.Sütőt nem nyitogatni!A mázhoz a csokit,mézet,felolvasztjuk gőzfürdő felett,majd hozzáöntjük a vizet.Jól kikeverjük. Ha kész a torta kettévágjuk és megkenjük a meleg!! s.baracklekvárral.A tetejét is.Végül bevonjuk a csokimázzal.
Ez egy új találmányom,még nem próbáltam.Jól hangzik és nem nehéz elkészíteni.Szerintem sima lisztből ugyan úgy fog sikerülni,próbáljuk ki!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kunkó, 2008. aug. 29. 04:12
A sachertorta teljeskiőrlésű lisztből elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.