Sült padlizsán mozarellával /Kunkó kedvence!/ recept



2padlizsán 6gerezd fokhagyma 1vöröshagyma 2zacskó mozarella 1konzerv apróra vágott paradicsom Fűszerek:oregano,bazsalikom,kakukkfű,fehér bors,só
A Sült padlizsán mozarellával /Kunkó kedvence!/ elkészítési módja:
A padlizsánt 1cm-esre karikázzuk.Mindkét oldalát besózzuk,állni hagyjuk.Közben a vöröshagymát megdinszteljük egy kis olívaolajon.Belezúzunk 3db fokhagymát,beleöntjük a paradicsomkonzervet.Kis cukorral v.édesítővel,sóval,borssal ízesítjük.Ezt fél órát lefedve kis lángon főzzük,a végén ízesítjük az olaszos fűszerekkel.Ha kész ezzel tálaljuk a padlizsánt,amit a következőképp készítünk el: Tepsibe kis olívaolajat öntünk,erre rakjuk a padlizsánszeleteket,amről előtte papírtörlővel leitatjuk a nedvességet.Kicsit sózzuk meg,majd rakjuk rájuk a 3préselt fokhagymát/egyik oldalára/.200fokon sütjük,egyszer átfordítjuk közben.Az utolsó 5percnél ráfektetünk mindegyikre egy vékonyan szelt mozarellát,ráolvasztjuk.
Ha kész,feltétlen itassuk le róluk az olajat,mert eléggé magába szívja!Elég mellé a szósz,mert igen laktató.Sokkal egyszerűbb elkészíteni,mint leírni!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: kunkó, 2008. aug. 27. 02:53
A sült padlizsán mozarellával /kunkó kedvence!/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.