Szilvás-lepény tojáshab tetővel recept

1,2kg szilva/maggal mérve/ 3tojás 75dkg liszt 55dkg cukor 2van.cukor 1tkanál sütőpor csipet só 40dkg vaj
A Szilvás-lepény tojáshab tetővel elkészítési módja:
liszt,40dkg cukrot,van.cukrot,sütőport,sót,toj.sárgáját,vajat gyorsan összegyúrjuk.200fokon 10percet elősütjük. Rászórjuk a magozott szilvát,kis fahéjjal megszórjuk,tovább sütjükkb.20percet még.A toj.fehérjét felverjük,mikor már kemény,beleszórjuk a 15dkg cukrot.Nyomózsákba töltjük,feldíszítjük a sütit és még 15percet sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kunkó, 2008. aug. 23. 15:17
A szilvás-lepény tojáshab tetővel elkészítési módja és hozzávalói.