Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bögrés mákos, vagy diós recept

Bögrés mákos, vagy diós recept

Elkészítési idő 50 perc

A Bögrés mákos, vagy diós hozzávalói:
-4 db tojás,
-10-15 dkg puha Rama,
-1-1 sütőpor, vaníliáscukor,
-1 bögre cukor,
-1 bögre liszt,
1 bögre tej,
-1 bögre darált mák, vagy dió,
-mákosba 1 zacskó kókuszreszelék,
-diósba 1 rumaroma.


A Bögrés mákos, vagy diós elkészítési módja:
Először kikeverem habosra a legnagyobb 6-os fokozaton az egész tojásokat, Rámát, és a cukrot a vaníliáscukorral.Mikor már jó habos, kb.10 perc múlva, akkor beleöntöm az összes többi hozzávalót. Ezt már csak az 1-es fokozattal kell összekeverni és nem túl sokáig. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm , és előmelegített sütőben először 220 fokon 5 percig, majd takarékon 30-35 percig sütöm. Tűpróba szükséges.

Ha kihűlt, a kockára vágott sütire porcukrot szoktam szitálni.
Készítettem már úgy is, hogy félbevágtam és jófajta baracklekvárral megkentem. Finom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bögrés mákos, vagy diós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook