"Barnácska" csokoládés szelet recept
40 perc
250 kcal
11, 6
26, 34
5 dkg kakaópor vagy főzőcsoki
5 dkg margarin vagy vaj
20 dkg cukor
2 egész tojás
5 dkg liszt
5 dkg apróra vágott dió
1 csomag vaniliás cukor
A "Barnácska" csokoládés szelet elkészítési módja:
A csokoládét és a vajat felolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a cukrot, a tojásokat, a lisztet, diót,a vaniliás cukrot. Jól kivajazott, kilisztezett kisebb (22x22) cm-es tepsibe öntjük és lassú tűznél 20-30 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje megsült, de a belseje kissé sületlen, krémes marad. Ha kihült, szeletekre vagy kockára vágva tálaljuk.
Készithetjük őzgerincformában is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: d606bc0fd7, 2007. aug. 23. 11:29
A "barnácska" csokoládés szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.