Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rumos-mazsolás diótorta recept

Rumos-mazsolás diótorta recept

A Rumos-mazsolás diótorta hozzávalói:
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
3 tojássárgája
1,5 dl tej
15 dkg dió
1,5 dl rum
30 dkg babapiskóta
20 dkg étcsoki bevonó
15 dkg málna
2 ek pirított mandulapehely
5 dkg mazsola
15 dkg lekvár


A Rumos-mazsolás diótorta elkészítési módja:
A margarint a tojássárgákkal és a cukorral krémesre keverjük, majd beledolgozzuk a tejet, a diót és a rumot. A piskótákat összetörjük és a masszába vegyítjük. Beleforgatjuk a mazsolát, végül az egészet kerek lappá formáljuk. Alufóliával kibélelt sütőformába tesszük, és éjszakára a hűtőben hagyjuk. Ezután a tetejét lekvárral megkenjük, étcsokival bevonjuk, majd ismét a hűtőbe tesszük, pár órára. Legvégül a tetejére málnát és mandulapelyhet rakunk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rumos-mazsolás diótorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook