Rumos-mazsolás diótorta recept
A Rumos-mazsolás diótorta hozzávalói:10 dkg margarin
10 dkg porcukor
3 tojássárgája
1,5 dl tej
15 dkg dió
1,5 dl rum
30 dkg babapiskóta
20 dkg étcsoki bevonó
15 dkg málna
2 ek pirított mandulapehely
5 dkg mazsola
15 dkg lekvár
A Rumos-mazsolás diótorta elkészítési módja:
A margarint a tojássárgákkal és a cukorral krémesre keverjük, majd beledolgozzuk a tejet, a diót és a rumot. A piskótákat összetörjük és a masszába vegyítjük. Beleforgatjuk a mazsolát, végül az egészet kerek lappá formáljuk. Alufóliával kibélelt sütőformába tesszük, és éjszakára a hűtőben hagyjuk. Ezután a tetejét lekvárral megkenjük, étcsokival bevonjuk, majd ismét a hűtőbe tesszük, pár órára. Legvégül a tetejére málnát és mandulapelyhet rakunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 1247d35ab8, 2008. dec. 11. 10:41
A rumos-mazsolás diótorta elkészítési módja és hozzávalói.