Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Ropogós Mogyorós recept

Ropogós Mogyorós recept

A Ropogós Mogyorós hozzávalói:
20 dkg mogyoró
20 dkg porcukor
1 db tojás

Máz:

1 tojásfehérje
4-5 ek porcukor
1 tk citromlé
5 dkg mogyoró


A Ropogós Mogyorós elkészítési módja:
A tojást felverjük, belekeverjük a porcukrot, majd az őrölt mogyorót. A nyújtódeszkát zsemlemorzsával meghintjük, a masszát kb 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Máz: a tojásfehérjét a citromlével és a porcukorral addig keverjük, amíg könnyen kenhető mázat nem kapunk. Ezzel bekenjük a tésztát, és tetszőleges formára, pl. rombuszokra vágjuk. Kikent sütőformában, közepes lángon 30 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A ropogós mogyorós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook