Ropogós Mogyorós recept
A Ropogós Mogyorós hozzávalói:20 dkg mogyoró
20 dkg porcukor
1 db tojás
Máz:
1 tojásfehérje
4-5 ek porcukor
1 tk citromlé
5 dkg mogyoró
A Ropogós Mogyorós elkészítési módja:
A tojást felverjük, belekeverjük a porcukrot, majd az őrölt mogyorót. A nyújtódeszkát zsemlemorzsával meghintjük, a masszát kb 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Máz: a tojásfehérjét a citromlével és a porcukorral addig keverjük, amíg könnyen kenhető mázat nem kapunk. Ezzel bekenjük a tésztát, és tetszőleges formára, pl. rombuszokra vágjuk. Kikent sütőformában, közepes lángon 30 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 1247d35ab8, 2008. nov. 26. 16:16
A ropogós mogyorós elkészítési módja és hozzávalói.