Csokis perec recept

Elkészítési idő 50 perc

A Csokis perec hozzávalói:
20 dkg liszt
36 dkg margarin
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
15 dkg kakaópor

2 cs. vaníliás cukor.
Bevonathoz: 2 nagy tábla tortabevonó csokoládé
kis tej, olaj


A Csokis perec elkészítési módja:
A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, majd letakarva 2-3 órára hűtőbe tesszük. Kivéve négy cipóra osztjuk, gyorsan átdolgozzuk, rudat formálunk belőle. Ezeket ujjnyi vastagra felszeljük, a kapott darabokból kifliket formálunk és sütőlemezre tesszük. Előmelegített sütőben, közepes lángon 5-6 perc alatt megsütjük. (vigyázni kell rá, mert a sütési idő a vége fele csökken!). Hagyjuk kicsit hűlni, aztán a készre sütött, rácsra tett kifliket a felmelegített csokoládéba mártjuk, sütőpapírra tesszük és a végén díszítő cukorral, darált dióval, mogyoróval, mandulával megszórjuk.

Mutatós, finom és eláll!
A tészta elkészíthető és utána hűtőben nagyon sokáig eláll, ha fóliába teszed. Ez dupla adag, elég sok lesz belőle, s lehet, hogy a húsimádó párod is szeretni fogja, mert van egy enyhe kesernyés íze a sok kakaó miatt. A gyerekek meg alig tudják abbahagyni az evését! A nagy, férfikorú gyerekeim a mai napig megkövetelik, hogy ez pedig karácsonykor legyen. Más nem is kell! Egyébként még annó a 70-es években a bécsi tévében volt egy ilyen sütő-főző műsor, ott láttam. Holnap megadom a következőt is, azt is onnan vettem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokis perec elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook