Fahéjas mézes teasütemény recept
A Fahéjas mézes teasütemény hozzávalói:
7 db tojás
5 dkg mazsola
fél dl rum
10 dkg dióbél: fele durvára vágva, fele félben
6 ek. cukor
4 ek. víz
2 ek méz
7 ek. liszt
1 citrom reszelt héja
1 kk. sütőpor,
1 kk. fahéj
A Fahéjas mézes teasütemény elkészítési módja:
5 dkg diót kissé összetörök durvára, a mazsolát beáztatom a rumban. A tojásfehérjét 3 ek cukorral habbá verem, a sárgáját a maradék cukorral jól kikeverem és hozzá adom a mézet. Ezután keverem bele a fahéjat, reszelt citromhéjat és a sütőport, majd a felvert habot. Végül hozzáadom a lisztet, a diót és a mazsolát. A tepsit/ tortaformát kivajazom, kilisztezem és a masszát beleöntöm, tetejére teszem díszítésnek a fél diókat. 200 fokon kb:40 percig sütöm. Amikor kihűlt félbevágom és lekvárral megkenem. Vagy a tetejét bevonom csokimázzal, akkor az összes diót a tésztájába keverem. Nagyon finom, egyszerű süti.
Gluténmentes lesz, ha a liszt helyett:
2 csomag van. pundigport (pl. haas gluténmentes)
+ 3 ek. kukorica keményítőt teszünk bele.
Tepsit rizsliszttel szórjuk ki.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Monik30, 2008. nov. 26. 09:41
A fahéjas mézes teasütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.