Rumos csokoládéhab (4 főre) recept
A Rumos csokoládéhab (4 főre) hozzávalói:25 dkg jó minőségű étcsokoládé
három tojás
10 dkg cukor
két teáskanál rum
2,5 dl tejszín
A Rumos csokoládéhab (4 főre) elkészítési módja:
1. A csokoládét összetörjük vagy felaprítjuk, és tűzálló tálba tesszük. Egy lábost félig megtöltünk vízzel, és felforraljuk, majd a lábost levesszük a tűzről, és a csokoládés tálat az edény peremére ültetjük, ügyelve arra, hogy az alja ne érjen a vízbe. A csokoládét addig kevergetjük, amíg megolvad, majd félretesszük hűlni. 2. A tojásokat a cukorral (ha van, elektromos habverővel) krémes-fehérre keverjük. 3. A keveréket átöntjük egy nagyobb tálba, hozzákeverjük az olvasztott csokoládét meg a rumot, és még tovább hűlni hagyjuk. Közben a tejszínt lazán felverjük, és a krémhez keverjük azt is. 4. A habot négy formába vagy desszertes pohárba kanalazzuk, és két órára, vagy amíg megdermed, a hűtőbe tesszük. Csokoládélevelekkel díszítve kínálhatjuk. (Az elkészítési idő a hűtést nem tartalmazza
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. ápr. 25. 22:49
A rumos csokoládéhab (4 főre) elkészítési módja és hozzávalói.