Mandulás csokoládépohár (4 főre) recept
A Mandulás csokoládépohár (4 főre) hozzávalói:3 dl tejszín
egy evőkanál zselatinpor
15 dkg étcsokoládé
négy jégkocka
1,5 dl tej
5 dkg cukor
egy kávéskanál mandulaaroma
tejszínhab és pirított hántolt mandula a díszítéshez
A Mandulás csokoládépohár (4 főre) elkészítési módja:
A tejszín felét teflonbevonatos edénybe öntjük, rászórjuk a zselatinport, és 5 percig állni hagyjuk. Majd közepes lángon, gyakran kevergetve addig főzzük, míg a szélén apró buborékok jelennek meg, és a zselatin teljesen feloldódik. A csokoládét összetörjük vagy felaprítjuk. A még forró zselatinos keveréket turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a tört csokoládét, és addig turmixoljuk, amíg a csokoládé elolvad. Ezután a jégkockákat a keverékhez adjuk. Beletesszük a tejet, a cukrot, a mandulaaromát és a megmaradt tejszínt, majd az egészet simára turmixoljuk. A keveréket négy pohárba vagy kehelybe töltjük, s lefedve 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Tejszínhabrózsával és hántolt, pirított mandulával díszítjük. (Az elkészítési idő a hűtést nem tartalmazza.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. ápr. 23. 22:47
A mandulás csokoládépohár (4 főre) elkészítési módja és hozzávalói.