Creme brulée eperrel recept
A Creme brulée eperrel hozzávalói:3 dl tejszín,
2 dl tej,
fél vaníliarúd,
8 tojássárgája,
1 tojás,
10 dkg cukor,
20 dkg eper
A Creme brulée eperrel elkészítési módja:
Lazán keverd össze a nyolc tojást és a tojássárgáját a cukorral (amíg a cukor feloldódik, de nem fehéredik ki). Öntsd a tejet és a tejszínt egy fazékba, kapard bele a vaníliarúdból az apró magokat, és hevítsd fel (ne forrjon!). Ezután a cukros tojást hőkiegyenlítéssel keverd bele: először a melegebb tejes léből kanalazz a tojáshoz egy keveset, majd miután ez már felmelegítette a tojásokat, már elkeverheted az egészet. Ha a keverék kész, öntsd brulée-s formákba (kis kerek, lapos agyagedények), és egy félig vízzel feltöltött tepsiben, vízfürdőben 110 fokos sütőben 40 perc alatt készítsd el a krémet. Onnan tudhatod, hogy készen van, ha az edényeket megütögetve a krém remegős lesz. Ezután tedd hűtőbe. Tálaláskor vedd ki a hűtőből, és szeletelj rá néhány ízletes epret, és szórd meg kevés kristálycukorral, és azt kézi perzselővel (gázpisztollyal) karamellizáld rá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. ápr. 19. 22:31
A creme brulée eperrel elkészítési módja és hozzávalói.