Ropogós tészta zöldséggel recept
A Ropogós tészta zöldséggel hozzávalói:4 adag, búzalisztből készült tészta,
20 dkg karfiol,
20 dkg szójacsíra,
5 csiperkegomba,
3 db illatos gomba,
3 feketegomba,
2 zöldhagyma zöldjével együtt,
1 gerezd fokhagyma,
2 gyömbérgumó,
3 evőkanál olaj,
édes-savanyú mártás vagy pikáns mártás.
A Ropogós tészta zöldséggel elkészítési módja:
Süssük meg a tésztát, tálalótálra rakva tartsuk melegen. Áztassuk be külön-külön az illatos és a feketegombát, 30 percre. Az illatos gomba áztatólevét tegyük félre későbbi felhasználás céljára. A gombákat és a kelvirágot vágjuk egyenlő nagyságú csíkokra, a hagymát cm-es darabokra. Reszeljük le a gyömbért. Hevítsünk olajat egy mély edényben. Fél percig süssük benne a fokhagymát és a gyömbért, majd adjuk bele a kelvirágot, amit állandó keverés mellett még 2 percig sütünk. Ezután keverjük bele a hagymát, gombákat, szójacsírát. 1 percig sütjük. Csökkentsük a tüzet, adjuk az ételhez az édes-savanyú mártást, kevergessük besűrűsödésig. Az edény tartalmát öntsük a tésztára. Azon melegen tálaljuk; köríthetjük apróra vágott fűszerzöldekkel (menta, petrezselyem, koriander, turbolya, citromfű stb.).
A ropogós tészta zöldséggel csakis frissen elkészítve igazán finom.
Rizslisztből készült tésztát és szójatésztát is használhatunk az elkészítéshez, de ezeket, mivel sütve igen törékenyek, mindig a zöldség tetejére kell raknunk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. szept. 30. 06:24
A ropogós tészta zöldséggel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.