Ribizlizselés szív recept
A Ribizlizselés szív hozzávalói:kb. 40 darabhoz:
1 csomag mélyhűtött leveles tészta (450 gramm)
10 dkg nyers marcipánmassza
1 tojásfehérje
Néhány csepp piros ételfesték
Liszt a szóráshoz
2 evőkanál piros ribizlizselé
A Ribizlizselés szív elkészítési módja:
A levelestészta-lapokat egymás mellé fektetjük, és hagyjuk felengedni. A marcipánt szétmorzsoljuk, jól összekeverjük a tojásfehérjével, majd hozzáadjuk az ételfestéket. A tésztalapokat elfelezzük, egymásra tesszük őket, és lisztes felületen kb. 20×25 cm-es téglalapokra nyújtjuk. Ezután megkenjük a marcipánnal, és mindkettőt a hosszanti oldalak felől a közepe felé feltekerjük. Szív alakúra formáljuk, fóliába csomagoljuk, és 10-15 percre betesszük a mélyhűtőbe. Mindkét szívtekercset kb. 20 szeletre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, utána még egyszer szív alakúra formáljuk. A süteményeket 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A ribizlizselét felmelegítjük, simára keverjük, és megkenjük vele a szíveket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. szept. 19. 20:12
A ribizlizselés szív elkészítési módja és hozzávalói.