Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Ribizlizselés szív recept

Ribizlizselés szív recept

A Ribizlizselés szív hozzávalói:
kb. 40 darabhoz:
1 csomag mélyhűtött leveles tészta (450 gramm)
10 dkg nyers marcipánmassza
1 tojásfehérje
Néhány csepp piros ételfesték
Liszt a szóráshoz
2 evőkanál piros ribizlizselé


A Ribizlizselés szív elkészítési módja:
A levelestészta-lapokat egymás mellé fektetjük, és hagyjuk felengedni. A marcipánt szétmorzsoljuk, jól összekeverjük a tojásfehérjével, majd hozzáadjuk az ételfestéket. A tésztalapokat elfelezzük, egymásra tesszük őket, és lisztes felületen kb. 20×25 cm-es téglalapokra nyújtjuk. Ezután megkenjük a marcipánnal, és mindkettőt a hosszanti oldalak felől a közepe felé feltekerjük. Szív alakúra formáljuk, fóliába csomagoljuk, és 10-15 percre betesszük a mélyhűtőbe. Mindkét szívtekercset kb. 20 szeletre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, utána még egyszer szív alakúra formáljuk. A süteményeket 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A ribizlizselét felmelegítjük, simára keverjük, és megkenjük vele a szíveket.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A ribizlizselés szív elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook