Körtés kosárka marcipánnal recept
A Körtés kosárka marcipánnal hozzávalói:1 cs. mélyhűtött leveles tészta (30dkg)
6 db kisebb körte (nem túl érett)
15 dkg nyers marcipánmassza
citromlé
szórócukor
2 ek. szeletelt mandula
liszt (a kidolgozáshoz)
A Körtés kosárka marcipánnal elkészítési módja:
Fektessük egymás mellé a tésztalapokat a nyújtódeszkára (vagy ahol dolgozunk) kiolvadni. Vágjuk fel a marcipánmasszát 12 részre, formázzunk belőlük kis golyókat. Hámozzuk meg a körtét, felezzük el, magozzuk ki. Citromlével csöpögtessük meg. A magház helyére (a mélyedésbe) nyomkodjunk marcipángolyókat. Megfordítjuk a körtéket és a felszínét egymás mellett többször bevágjuk. Nyújtsuk ki a tésztát a belisztezett munkaasztalon és vágjuk fel a körténél kicsit nagyobb téglalapokra. Rakjuk a tésztára a felezett körtéket, a töltelékkel lefelé. Vágjuk körbe a tésztát éles késsel fél cm-es peremet hagyva a körte körül. Hajtogassuk és nyomogassuk be/fel a tésztát a körtébe/-re. Szúrjuk mandulalapokat a körte bevágásaiba, szórjuk meg cukorral. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és úgy sütjük ki előmelegített sütőben.
Sütési idő kb. 20-25 perc.
Sütési hő az előmelegített sütőben:
elektromos sütő: 200fok
hőlégkeverés: 180fok
gázhőfok: 3
Melegen is kínálhatjuk desszertként.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Emma*, 2010. febr. 20. 19:06
A körtés kosárka marcipánnal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.