Karácsonyi kókuszgolyó recept
60 perc
A Karácsonyi kókuszgolyó hozzávalói:
150 ml tejszín
100 g fehér csokoládé
100 g kókuszreszelék
80 g darált babapiskóta
2-3 ek tejpor
fél kiskanál őrölt kardamom (elhagyható)
kókuszreszelék a hempergetéshez
A Karácsonyi kókuszgolyó elkészítési módja:
A tejszínt alacsony hőfokon forrald fel, majd törd bele a fehér csokoládét. Keverd csomómentesre, majd hagyd kihűlni! Amikor langyos, keverd krémes állagúra (robotgéppel is lehet). Szórd bele a kókuszreszeléket, add hozzá a darált piskótát, a tejport és a kardamomot. Keverd jól össze és tedd fél órára a mélyhűtőbe! Amikor gyúrható állagúra dermed, formázz belőle golyókat és hempergesd meg a kókuszreszelékben!
Tipp:
- közepére lehet tenni magozott meggyszemet, koktélcseresznyét, hámozott mandulát
- a kész golyókat szeletelt mandulában is meg lehet hempergetni
Istenien finom, hamar elfogy!☺
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: Emma*, 2010. febr. 6. 12:17
A karácsonyi kókuszgolyó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.