Karácsonyi Svéd sonka recept

2 kg füstölt sonka csont nélküli
1,5 kiskanál szegfűszeg
4 db babérlevél
1 kiskanál majoránna
2 evőkanál méz
1 kiskanál őrölt fekete bors
1 tojássárgája
2 evőkanál mustár
zsemlemorzsa
A Karácsonyi Svéd sonka elkészítési módja:
A sonka bőrét levesszük, utána egy éjszakára vízbe tesszük. A fűszereket összetörjük, beleszórjuk a mustárba, utána mézet és tojássárgáját adunk hozzá, és ezzel dörzsöljük be a beáztatott sonkát. Alufóliába tesszük, majd körülbelül 2 órán keresztül sütjük. Miután megsült, leszedjük róla a fűszeres mustárt, és zsemlemorzsával beszórjuk, majd újabb negyedórára sütőbe tesszük. Tálaláskor kínáljuk hozzá párolt vöröskáposztát.
Ha megsült bevonhatjuk leveles tésztával is és újra sütjük pár percet!
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: e584b61b26, 2010. jan. 28. 11:35
A karácsonyi svéd sonka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.