Köttbullar (Svéd húsgolyók) recept
60 perc
A Köttbullar (Svéd húsgolyók) hozzávalói:
Húsgolyó:
400 g darált hús (javasolt a disznó-marha vegyesdarált)
6 ek. morzsa
1 ek. liszt
másfél deci tej
1 tojás
3 csipet fehérbors
2 ek. apróra vágott hagyma (vagy vöröshagymakrém)
másfél teáskanálnyi só
Mártás:
4,5 deci sűrűbb fajta tejföl (pl. Sole)
csipet fehérbors
kevés szójaszósz
2-3 evőkanál liszt
A Köttbullar (Svéd húsgolyók) elkészítési módja:
1. Összekeverjük a zsemlemorzsát, a lisztet és a tejet. Hagyjuk pihenni (dagadni) 10 percig. 2. Beletesszük a húsgolyó maradék hozzávalóit és jól összekeverjük. 3. Kis golyókat formázunk (vizes kézzel), és megsütjük serpenyőben. Bő, forró olajban, ne sokat tegyünk egyszerre bele, és rázogassuk, hogy minden oldalom megpiruljanak. 4. Egy edénybe beletesszük a mártás hozzávalóit és a zsiradékból (amiben a húsgolyók sültek) 1-2 evőkanállal hozzáteszünk és habverővel csomómentesre elkeverjük, forrástól számított kb. 5 percig főzzük. 5. Ha túl sűrű, adjunk hozzá vizet, ha híg, akkor tej-liszt keveréket.
Ízlés szerint hasábburgonyával és/vagy vörösáfonya-lekvárral tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: e584b61b26, 2009. okt. 1. 14:38
A köttbullar (svéd húsgolyók) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.