Rizsropogós recept
A Rizsropogós hozzávalói:2 dl rizs
4 dl víz
5 dkg vaj
10 dkg sajt
4 db tojás
10 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
4 dl olaj a sütéshez
só
A Rizsropogós elkészítési módja:
A rizst felforrósított vajba öntöm, fehéredésig pirítom állandó keverés mellett. Ráöntöm a 4 dl hideg vizet (sercegni fog, meg köpködni, ezért vigyázok), megkavarom és lefedem. Ha felforr, leveszem a gázt, és néha kavarok rajta. Mikor már alig van víz rajta, beleteszem a sót, jól megkavarom, majd leveszem a tűzről. Belekeverem a reszelt sajtot és 2 db tojást, kihűtöm és 6-8 cm hosszú rudakat formázok belőle. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatom és bő, forró olajban kisütöm. Sültek, pecsenyék mellé tálalom.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. máj. 19. 11:07
A rizsropogós elkészítési módja és hozzávalói.