Piritott gombás spárga recept



Gomba ízlés szerint (csiperkével is jó, de őzlábbal az igazi)
Spárga (zöld)
Fokhagyma
Só
Bazsalikom
1-2 ek Olívaolaj
A Piritott gombás spárga elkészítési módja:
A gombát megtisztítjuk majd kis szeletekre vágjuk, a spárgát szintén megtisztítjuk, az alsó fás részt levágjuk. Fokhagymát az olívaolajon kicsit megpirítjuk majd a megtisztított és megmosott gombát és az egész spárgát hozzáadjuk. Amennyiben a gomba leve nem lenne elegendő a pároláshoz, pici vízzel pótoljuk. Fedő alatt pároljuk kb. 10 percig, majd a fedőt levéve elpároljuk a levét.
Nagyon finom köret, szinte bármihez jó és bármilyen zöldséggel kiegészíthető.
A végén a pirítás után egy teáskanál igazi vajat szoktam hozzáadni, nagyon jót tesz az ízének.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: szurgo, 2009. máj. 5. 12:13
A piritott gombás spárga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.