Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Piritott gombás spárga recept

Piritott gombás spárga recept

Elkészítési idő 15 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Piritott gombás spárga hozzávalói:
Gomba ízlés szerint (csiperkével is jó, de őzlábbal az igazi)
Spárga (zöld)
Fokhagyma

Bazsalikom
1-2 ek Olívaolaj


A Piritott gombás spárga elkészítési módja:
A gombát megtisztítjuk majd kis szeletekre vágjuk, a spárgát szintén megtisztítjuk, az alsó fás részt levágjuk. Fokhagymát az olívaolajon kicsit megpirítjuk majd a megtisztított és megmosott gombát és az egész spárgát hozzáadjuk. Amennyiben a gomba leve nem lenne elegendő a pároláshoz, pici vízzel pótoljuk. Fedő alatt pároljuk kb. 10 percig, majd a fedőt levéve elpároljuk a levét.

Nagyon finom köret, szinte bármihez jó és bármilyen zöldséggel kiegészíthető.
A végén a pirítás után egy teáskanál igazi vajat szoktam hozzáadni, nagyon jót tesz az ízének.


Kategória: Köretek receptjei


A piritott gombás spárga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook