Hercegnő burgonya ♥ recept
45 perc
A Hercegnő burgonya ♥ hozzávalói:
1 kg burgonya
12 dkg vaj
4 tojássárgája
pici reszelt szerecsendió
só
A Hercegnő burgonya ♥ elkészítési módja:
A burgonyát meghámozva kockákra vágjuk, és sós vízben megfõzzük. Leszûrjük, és néhány percig fedõ nélkül a tűzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük. Hozzákeverjük a lágy vajat, a tojássárgáját és a szerecsendióval fűszerezzük. Kivajazunk egy sütõlapot és arra egyenletes kis karikákat nyomunk a fűszerezett képlékeny masszából. (Előzőleg egy megfelelő méretű - és az egyik sarkán levágott - nejlonzacskóba töltjük a burgonyamasszát.) Kb. 180 C fokos sütőben aranysárgára sütjük.
Nagyon jó köret, mert jól is néz ki. Különbözõ halból, szárnyas, marhahúsból készült mártásos ételek mellé adjuk.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: aniani63, 2009. ápr. 26. 08:06
A hercegnő burgonya ♥ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.