Rizsfelfújt sárgabaracköntettel recept
A Rizsfelfújt sárgabaracköntettel hozzávalói:4 dl tej,
20 dkg rizs,
egy citrom héja,
egy csomag vaníliás cukor,
20 dkg sárgabarack,
két őszibarack,
három tojás,
5 dkg vaj vagy margarin,
5 dkg cukor,
egy csipet só.
Az öntethez:
30 dkg puhára érett sárgabarack,
1 nagy puha banán,
1 citrom leve.
A Rizsfelfújt sárgabaracköntettel elkészítési módja:
A tejet felforraljuk, a citromot megmossuk, héját a tejbe reszeljük, hozzáadjuk a sót, a vaníliáscukrot, rizst, majd mérsékelt tűzön gyakori kevergetés mellett fél órát főzzük. A sárgabarackot és az őszibarackot kis kockákra vagdaljuk. A tojássárgákat a margarinnal és a cukorral habosra keverjük és a gyümölcsdarabokkal együtt a tejberizsbe forgatjuk. Margarinnal kikenünk, kilisztezünk egy másfél literes, fedeles pudingformát (jénai tál v. kuglófforma is lehet). Felverjük a tojásfehérjéket és a rizsbe keverjük. Vízfürdőbe állítjuk a lefedett pudingormát, és egy óra hosszat lassan forraljuk. Miután kivettük, kiborítjuk a pudingot a formából. A puha gyümölcsöket a citrom levével összeturmixoljuk és tálaláskor a torta tetejére öntjük. (Jénai v. kuglófformánál sütőben, 150 fokon kell sütni kb. 50 percig. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük be alufóliával.)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. júl. 16. 08:05
A rizsfelfújt sárgabaracköntettel elkészítési módja és hozzávalói.