Rizsfelfújt meglepetéssel recept



25 dkg rizs
1 l tej
15 dkg cukor
4 tojás
60 dkg szilva
1 kiskanál őrölt fahéj
8 dkg vaj
A Rizsfelfújt meglepetéssel elkészítési módja:
A rizst 5 dkg cukorral ízesített tejben megfőzöm. A szilvákat megmosom, kettévágom, a magot eltávolítom. Rászórom a cukrot, a fahéjat és 1 dl vizet öntve alá, öt percig párolom. A tojások sárgáját kikeverem a vajjal, a fehérjéket habbá verem, végül az egészet a langyosra hűlt rizshez keverem. Egy kivajazott tűzálló tálba terítem a rizsmassza felét. Ráteszem a párolt szilvaszemeket és a rizs másik felével beborítom. Forró sütőbe tolom és 220 C-on, 35-40 perc alatt megsütöm.
Akár melegen, vagy hidegen tálalható, a szilva megmaradt levét szószoscsészében kínáld mellé.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 573a840463, 2007. jún. 6. 19:14
A rizsfelfújt meglepetéssel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.