Reszelt fejes káposzta meddig áll el? (tudásbázis)
9. hozzászólás.
Onnantól számomra érdektelenné vált a fórum, remélem ez nem probléma.
Az éttermit ne hasonlítsuk a házihoz😁
Gyakran csinálok, szerintem isteni, rengeteg mazsolával
lehet,de akkor is mondhatna valamit,
mondjuk ,,,köszi lányok a tanácsokat,,,
na mindegy is,
Én is csak néztem valami étkezdében, mert otthon nem ettünk ilyet.
Megnéztem én is a receptjét, de nem lettem rá kíváncsi. 😂
Ezt meg most találtam. Nagy keresésben vagyok elveszett egy receptes cikk, és nem emlékszem, honnan mentettem. Ez sem az, de érdekes.
Nekem a gulyásban elég rémes a paszternák, csak véletlenül kerül bele. Ha a boltban petrezselyemgyökérnek adják el.
Érdekes, a németek sem ismerik a gyökeret, de a zöldet használják.
jaj de finom is az úgy,
én nem is eszek hozzá mást,
Fene tudja, nekem sehogy nem áll össze pl. a hús különböző édes köretekkel sem. Hiába sós kalács, az akkor is kalács, egy napon nem említhető a kovászos kenyérrel, ami viszont inkább sós-savanykás.
Nem szólva a gyümölcsös, cukros befőttes, lekváros sültekről. Minden elemét szeretem, de csak szépen sorjában, egymás után.
Azt is olvastam, itthon, hogy ami sós étel, annak az ízét kis cukor teszi teljessé, így még a füstölt csülkös bablevest is.
És fordítva, az édes étel pici sóval nem lesz émelyítő. (Ezt be is tartom, a tejbepapiba megy a pici só.)
További ajánlott fórumok:
- Paprika, paradicsom, uborka, reszelt káposzta (fehér és lila). Milyen öntetet tudnátok rá ajánlani, amitől jó íze lesz, és nem is hízlal.
- Meddig kell a töltött káposztát főzni?
- Ehető az a fejes káposzta, melynek apró, fekete pontok vannak a belső levelei közt?
- Fejes káposztából rakott káposzta?
- Az év mely időszakában jó a fejes káposzta káposztás tésztához?
- A paradicsomos káposztát le lehet fagyasztani? Ha igen, meddig érdemes? Utána nem lesz rossz ízű?