Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Az év mely időszakában jó a fejes káposzta káposztás tésztához? fórum

Az év mely időszakában jó a fejes káposzta káposztás tésztához? (tudásbázis)

2018. aug. 17. 22:12
Köszi! Végül jó volt a mostani is.
2018. júl. 26. 16:58
Bármelyikben finom.
2018. júl. 26. 16:46

Káposztás tésztához az őszi,kemény sűrű fejek a jók.

Salátákhoz lucskos-székelykáposztához a korai is megfelel.

De ha valaki nagyon kívánja a nyáriból is tud pirítani, szükség törvényt bont.

6. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Butterfly87)
2018. júl. 25. 08:34

Annyi biztos, hogy régen tavasszal jött a káposztás tészta "szezon". Mióta láttam Lengyelországból származó karfiolt, én már semmin nem csodálkozom.


És a töltött káposzta is tavasszal az édesből volt, paradicsomosan.:))

5. 7de498a99a (válaszként erre: 1. - Butterfly87)
2018. júl. 25. 08:32
Bármikor jó, ha odafigyelsz a pirításnál.
2018. júl. 25. 08:16
Szerintem is az őszi káposzta az, amelyiknek volt ideje "beérni". A tavaszit inkább csak levesnek, vagy esetleg "lucskos káposztának", már a káposzta salátához sem igazán érzem olyan jónak.
3. 124637ff9b (válaszként erre: 1. - Butterfly87)
2018. júl. 25. 03:01

Be szoktad sózni reszelés (aprítás) után?

Ha a lereszelt káposztát 1-2 kávéskanál sóval átforgatod és hagyod fél órát állni, akkor kiengedi a levét, ha új a káposzta, akkor többet, ha régi, akkor kevesebbet, jól kicsavarod és már piríthatod is. Bármely hónapban, mindegy.

2018. júl. 24. 22:23

Szerintem ez nagyban függ a káposzta fajtájától is.


Itt az utcában elkezdett egy távolabb élő család káposztát termeszteni, és a szedéskor az iszonyat zörgős traktorukkal, utánfutóval vitték haza a káposztát, savanyítva adták el. No én ezóta tudom, hogy a káposzta szezonja ősszel van. Addig, főleg míg Pesten laktunk, nagyjából akkor vettem káposztát, ha eszembe jutott, legfeljebb kicsit drágább volt néha. Ez viszont azt jelenti, hogy jól raktározható, tehát nem igazán lehet tudni, mikori termés, amit veszel.

Szerintem ha tapintásra rugalmas, de tömött a fej, a színe nem nagyon hervatag, akkor jónak kell lennie.


Szálkással én is találkoztam már, hát az kínosabb. Ilyenkor a vastagabb ereket ki kell vágni.

2018. júl. 24. 22:13

Jártam már úgy, hogy túl zsenge volt, nem pirult rendesen. Máskor pedig kesernyés, szálkás, reszelni is alig tudtam.

Mely hónapokban érdemes tésztára pirítani?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook