Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehet nagyon finom káposztasalátát készíteni? fórum

Hogyan lehet nagyon finom káposztasalátát készíteni? (tudásbázis)


2010. jan. 13. 22:16
A gyalult zöldségekből csalamádét készítünk, a párolt káposzta egészen más, azt frissen készítjük. Állva már nem olyan ízletes.
2010. jan. 13. 22:14
Disznótoroshoz, sült libához, kacsához párolt káposztát illik adni. A lila/fehér káposztát vékonyra lereszeljük; olajon kicsit pirosra megpároljuk, legyen egészen üveges,Közben picit megsózzuk. Cukros-ecetes, vagy cukros-citromos vizet készítünk, amibe izlés szerint tesszük bele cukrot is. Ízlés szerint ízesítjük, így keverjük össze a káposztával hagyjuk langyos helyen.
16. pintyőke72 (válaszként erre: 15. - Ilus74)
2008. szept. 28. 20:25
:))
15. ilus74 (válaszként erre: 13. - Pintyőke72)
2008. szept. 28. 18:18
Akkor nem kell rá borkén,csak a télre szánt savanyúsághoz!Amúgy kerestem egészség károsító hatást a borkéntől, de ez az a tartósító szer amire nem találtam!
2008. szept. 27. 20:18

Én leszelem a káposztát, lesózom, a hagymát szintén lesózom és állni hagyom. Szoktam beletenni kígyóuborkát is, azt is lesózom és állni hagyom.

Mindegyiket külön.


Majd készítem a levet. Langyos víz+cukor+ecet+köménymag.

Kinyomom a zöldségekből a lét összekeverem, ráöntöm a lét és kész.

13. pintyőke72 (válaszként erre: 12. - Ilus74)
2008. szept. 27. 20:11
Ha egyből elfogyasztjuk,akkor is kell rá borkén?
12. ilus74
2008. szept. 27. 18:13
Legyalulom a káposztát,paprikát,hagymát megsózom,köménnyel meghintem+mustármaggal,korianderrel is.Vizet csapból engedek beízesítem sóval,cukorral,ecettel és kevés borkén porral elkeverem.Majd ráöntöm az üvegbe tett csalamádéra.Ennyi,se forralás se dunsztolás nem kell hozzá és még finom is!!
2008. szept. 20. 18:50

én lesózom, a vizet felforralom cukorra és ecettel. Mikor elzártam csak akkor teszek bele köményt, de majd csak akkor öntöm a káposztára ha már majdem teljesen kihűlt.

Így a vitamin benne marad a káposztába, de az ízeket jól magába veszi.

Imádjuk

10. 6c5f346e46 (válaszként erre: 2. - Edb6c38cef)
2008. szept. 20. 18:21
én sem forrázom...lereszelem,besózóm,hagyom álni,kicsavarom a levét...teszek rá ecetet izlés szerint,vizet és cukrot,hogy édes legyen...csináltam a napokban dinsztelt káposztát,vörös káposzta,fehér káposzta,alma és cukor helyett hárs napraforgó mézet tettem,nagyon finom lett....
2008. júl. 25. 19:56
Én a páromtól tanultam el, hogy friss kaporral a legjobb, és egy ki8s ecetes vizzeé kell előtte leforrázni
2008. ápr. 26. 17:13
Én forrázni szoktam,a levét kicsit izesebbre készitem,és rakok bele örölt köményt,és hagyom összeérni,a hütőben.
2008. jan. 21. 18:32
Hagyma is kell bele? Mert ez engem is erdekel, sokszor probaltam de sohasem sikerul.
6. Icus
2007. dec. 31. 10:49
Akkor forrázom ( 3szor) Ha elteszem. De, friss fogyasztásra sosem.
5. Icus (válaszként erre: 3. - 7934d1ac97)
2007. dec. 31. 10:49
Én is hasonlóan készítem, csak jó köményesen. Semmiképpen sem forrázva!
4. edb6c38cef (válaszként erre: 3. - 7934d1ac97)
2007. dec. 31. 10:24
Köszi! Ezek szerint Te sem forrázod, ez jó.
2007. dec. 30. 22:10

Szia!


Én olyan káposzta salátát szoktam csinálni, hogy egy fej káposztát leszelek hosszúkásra (általában géppel), aztán ki mennyire szereti hagymássan, azért legalább 3-4 vagy 5 fej hagymát is még hozzá szelek. Aztán felöntöm saláta lével: 1 l víz + 3 evőkanál cukor + 3 kiskanál só + 2 evőkanál 10%-os ecet. Ebből általában duplta adagot csinálok, hogy jól elfedje a sok káposztát. Esetleg még köményt lehet bele tenni. Sztem nagyon finom, és egészséges is.

2007. dec. 3. 09:15
Gondolok itt olyan részletekre is, hogy lesózzuk előtte vagy ne, forrázzuk vagy ne? Minden szakácskönyv mást ír, ezért inkább kipróbált recepteket szeretnék, Tőletek. Köszi előre is.
2007. dec. 3. 09:14
Hogyan lehet nagyon finom káposztasalátát készíteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook