Meddig kell a töltött káposztát főzni? (tudásbázis)
A jó pap is holtig tanul, hát még a gyakorló háziasszony. Mindig van új a nap alatt, amit tanulunk, tanulhatunk egymástól.
Szerintem ez egy jó kis fórum lehetne hasonló kérdések, sütés-főzési szokások, tippek, módok kitárgyalása, megosztása céljából.
Nekem a rántott hús volt a mumus. Ott filóztam fölötte, hogy vajon gríz vagy morzsa kell-e hozzá? :-))) Az első két szeletet grízbe forgattam - hát olyan randa fehér maradt a bunda, hogy rögtön tudtam: a prézli a nyerő! :-)))
(10 éves voltam :-)))
Bizti azert, mert
"Zold az erdo, zold a pafrany
Meglocsollak hazi sarkany"
:D
Mogotte vannak a szivecskek, szval sztem joindulatu sarkanyozas volt :)
Mindig rajon az ember aprankent vmire, aztan abbol lesz a rutin. De en mar pl.joparszor keszitettem (mindig maskepp sikerul)
Legkozelebb probald meg, hgy kivagod a vastag reszeket es azt az aljara teszed (egyreszt nem eg meg, masreszt ott hamarabb megpuhul,mint a tetejen) en meg erdelyi szalonnat is szojtam az aljara tenni, akkor meg le sem ragad ;)
Koszi 😊❤
Nem csuggedek, hiszen csak igy tudok tapasztalatot szerezni. A toltott kaposzta es a nokedli volt a mumus, igy mar mindkettot kipipalhatom.
Es most mar tudom, hogy legkozelebb tobb viz kell a kaposztara.
Nos, felig jo lett, felig nem :)
De rajottem mit rontottam el, nem volt rajta eleg viz. Ami az aljan volt, kb. a fazek haromnegyedeig, nagyon finom, szaftos, puha lett, viszont a tetejen levo par toltelek es apraja kisse kemeny maradt, bar a ferjem szerint az is eheto.
Elso probalkozas volt :D
Koszi a segitseget es az erdeklodest :)
Ha az apró káposztából ezeket a kicsit vastagabb darabokat a fazék aljára raktad, akkor elvileg az összes bennelevő, kb. egyszerre fő meg.
Ha félő, hogy a szárma szétfő, akkor inkább hagyd abba a főzést, nem éri meg, az a néhány apró káposzta, hogy tönkre menjen az egész.
A szabolcsi valtozatra gondolok.
Egy oraja fo, a toltelek jonak tunik, de az apraja meg kemeny.
Meddig fozzem kb.?